Sök
Nyheter

”70 procents chans att vi behåller förstavalet”

Återkommande rykten har hävdat att Florida Panthers skulle vara på väg att trejda förstavalet i nattens NHL-draft. Nu säger emellertid general managern Dale Tallon att det mesta tyder på att man behåller det.
– Vi är ungefär 70 procent säkra på att vi kommer att behålla förstavalet, säger Tallon till sun-sentinel.com.

Florida Panthers vann draftlotteriet i april och har befunnit sig i fokus sedan dess. Klubben har redan draftat en hel del stora talanger de senaste åren, något som har fått general managern Dale Tallon att högljutt spekulera i möjligheterna att trejda förstavalet för att få en eller flera spelare som kan hjälpa klubben nu.

Dagen inför draften säger Panthers-bossen dock att mycket tyder på att så inte blir fallet.
– Det kommer att bli ett tufft beslut för oss, säger Tallon till sun-sentinel.com.
– Vi är ungefär 70 procent säkra på att vi kommer att behålla förstavalet. Vi har fått en del konkreta anbud som är intressanta, ett som är väldigt intressant.

Det slutgiltiga beslutet kommer klubben att ta sent i kväll, svensk tid.
– Vi kommer att ha en sömnlös natt. Våra scouter kommer att fundera på saken, men även om vi behåller valet kommer vi att vara upprymda, menar Tallon.

Det har tidigare ryktats att Florida Panthers kommer att drafta backen Aaron Ekblad om man behåller sitt förstaval. Om Ekblad går som nummer ett kommer han att bli den första backen att göra det sedan Erik Johnson valdes först av St. Louis Blues 2006.

Den här artikeln handlar om: