Sök
Toronto

Tillbaka i Toronto – efter ett års frånvaro

De var med om att ta Toronto Maple Leafs till slutspel säsongen 2012/13 och försvann sedan i varsin riktning. Nu är emellertid både Leo Komarov och Matt Frattin tillbaka i klubben.

Finske landslagsstjärnan Leo Komarov, 27, gjorde ett starkt intryck under sin enda NHL-säsong med Toronto Maple Leafs. Han fyllde rollen som retsticka och var samtidigt effektiv i det defensiva spelet.

Men trots en bra NHL-säsong återvände han till KHL för spela i Dinamo Moskva den gångna säsongen. Nu väljer han emellertid att återvända till NHL och Toronto. På tisdagen skrev han ett fyraårskontrakt med klubben som han lämnade. Kontraktet är värt 11,8 miljoner dollar och ger Komarov en lönetaksträff på 2,95 miljoner dollar.

Den andra spelaren som återvänder till Toronto är forwarden Matt Frattin. 26-åringen gick från Maple Leafs till Los Angeles Kings i Jonathan Bernier-trejden innan han trejdades vidare till Columbus Blue Jackets i Marian Gaborik-affären strax innan transferfönstret stängde. Nu återvänder han till Leafs efter att Blue Jackets fått den tidigare juniorvärldsmästaren Jerry D’Amigo, 23, och ett villkorligt sjundeval i draften 2015.

Den här artikeln handlar om: