Sök
Nyheter

17 svenskar på NHL:s listor inför draften 2015

Vilka spelare är värda att hålla ett extra öga på inför NHL-draften nästan säsong? På tisdagen presenterade NHL Central Scouting sina ”framtidslistor” med de hetaste spelarna i Nordamerika och Europa inför draften i Florida nästa sommar. 17 svenskar finns med på listorna.

Dammet har knappt lagt sig efter NHL-draften i Philadelphia härom veckan innan scouter och förståsigpåare börjar blicka fram emot det som komma skall i Florida om ett år. Draften 2015, som i första hand består av spelare födda sent 1996 eller till och med 15 september 1997, förväntas bli extra intressant eftersom flera av toppspelarna räknas som supertalanger, inte minst det kanadensiska underbarnet Connor McDavid och amerikanerna Jack Eichel och Noah Hanifin.

På tisdagen släppte NHL Central Scouting sina Future Lists med spelare som deras scouter bedömer vara extra intressanta att titta på det kommande året. På den europeiska listan finns 16 svenska namn och på den nordamerikanska listan ett svenskt namn i form av den tidigare Linköpinsgjunioren Jakob Forsbacka Karlsson, som numera hör hemma i Omaha Lancers i den amerikanska juniorligan USHL.

Från NHL:s sida är man noggranna med att påpeka att listorna är preliminära och att de fortfarande baseras på förra säsongens resultat.
– Flera av de här spelarna kommer att byta lag och ligor inför 2014/15 och det kommer att uppdateras i vår kommande lista i september, säger Dan Marr på NHL Central Scouting och syftar bland annat på spelare som Gustaf Franzén och Rasmus Andersson som är på väg till Nordamerika.

Här finner ni den fullkomliga europeiska listan: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=725588

Här finner ni den nordamerikanska listan: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=725587

SVENSKARNA

SHL
Oliver Kylington B Färjestad
HockeyAllsvenskan
Rasmus Andersson B Malmö
J20
Filip Ahl FW HV 71 Jr.
Gustaf Franzén C HV 71 Jr.
Robin Kovacs FW AIK Jr.
Markus Olsson MV Modo Jr.
Dmytro Timashov FW Modo Jr.
J18
Lucas Carlsson B Brynäs J18
Gabriel Carlsson B Linköping J18
Jonathan Davidsson FW Djurgården J18
Jacob Larsson B Frölunda J18
Jesper Lindgren B Modo J18
Jens Löke FW Brynäs J18
Linus Ölund FW Brynäs J18
Felix Sandström MV Brynäs J18
Martin Sundberg FW Linköping J18
USHL
Jakob Forsbacka Karlsson C Omaha Lancers (United States HL)
Den här artikeln handlar om: