Sök
SHL

Djurgården värvar från Färjestad

Djurgården gjorde på fredagen klart med ett nyförvärv och värvar från Färjestad. Wilhelm Westlund, den juniorlandslagsmeriterade backen, har skrivit på för tre år.
– Planen är att låna ut honom till HockeyAllsvenskan det första året för att få ännu mer seniorrutin och bli redo att etablera sig i DIF i framtiden, säger sportchefen Challe Berglund.

Juniorlandslagsmeriterade backen Wilhelm Westlund är klar för Djurgården. Han har skrivit på för tre år med klubben och kommer troligen att lånas ut till HockeyAllsvenskan första året. Det är åtminstone planen.
– Planen är att låna ut honom till HockeyAllsvenskan det första året för att få ännu mer seniorrutin och bli redo att etablera sig i DIF i framtiden, säger sportchefen Challe Berglund till klubbens hemsida.

19-åringen, som ska slåss om en plats i U20-VM kommande säsong, kommer ursprungligen från Stockholm och flyttade från Stocksund till Karlstad som 15-åring 2010 för spel med klubbens juniorlag.

2013 fanns han med i U18-VM-laget sedan han halkat in på ett bananskal via skador.

Totalt har Westlund spelat 37 matcher i SHL med Färjestad. Merparten av dem (26) gjorde han förrförra säsongen, då han också sköt sitt första och hittills enda mål (eller poäng) på seniornivå.
Målet gjorde han mot Brynäs i slutet av december 2012.

Den här artikeln handlar om: