Sök
Nyheter

Nu har Viktor Arvidsson skrivit på för Nashville – tionde svensken i Nashville

Viktor Arvidsson blev NHL-klar på tisdagskvällen. Hans treåriga rookiekontrakt med Nashville är påskrivet och klart och han gör därmed lagkamraten Johan Alm sällskap som ny i klubben.

21-åringen draftades i fjärde rundan efter att tidigare ha gått odraftad igenom tre drafter, mestadels på grund av sin ringa storlek (175 cm), men efter vinterns stora succé i Skellefteå där han sköt 40 poäng (16+24) på 50 ligamatcher och hade 16 poäng (4+12) på 14 slutspelsmatcher kunde lagen inte blunda längre.

Det spekulerades tidigt i om Arvidsson skulle stanna i Skellefteå eller inte och svenske scouten Lucas Bergman sade i samband med draften att det mesta talade för att det skulle bli ett år till i SHL, men Arvidsson själv förkunnade nyligen att han kommer göra allt för att ta plats i NHL redan kommande säsong.

Nashville har nu en hel drös svenskar i organisationen till kommande säsong. Utöver Alm och Arvidsson finns Mattias Ekholm, Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Viktor Stålberg, Magnus Hellberg, Pontus Åberg, Max Görtz och Patrick Cehlin sajnade till organisationen.

Och för Skellefteås del innebär det att ytterligare en stjärna i mängden lämnar klubben. Men har nu tappat sina sex främsta poängplockare från förra säsongen.

Den här artikeln handlar om: