Nyheter

Oskarshamn värvar dubbel anfallsspets

ANNONS

Oskarshamn presenterade på tisdagsmorgonen två spetsanfallare som avslutning på de värvningar man tänkt att göra inför den kommande säsongen. Finländaren Camilo Miettinen och kanadensaren Luca Caputi, som ifjol spelade för Västerås.
– Två intressanta namn in i truppen gör att vi är fullt redo för säsongen 14/15. Vi har jobbat för att forma laget med tydliga roller och rätt personligheter, för att få det lag vi tror skapar framgång, säger sportchefen Roger Jönsson.

Oskarshamn har värvat klart inför den nya säsongen. Det gjorde man genom att på tisdagen presentera två nya anfallare. Båda av digniteten spets.
Det handlar om finländaren Camilo Miettinen och kanadensaren Luca Caputi.
– Två intressanta namn in i truppen gör att vi är fullt redo för säsongen 14/15. Vi har jobbat för att forma laget med tydliga roller och rätt personligheter, för att få det lag vi tror skapar framgång, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

Miettinen, född i Medellín i Colombia, kommer närmast från spel i finska TPS där han nyligen bröt sitt kontrakt. Han sköt fem mål och tio assist på 46 matcher i finska ligan ifjol och han har spelat i finska ligan på mer eller mindre regelbunden basis de sju senaste åren.

Säsongen 11/12 sköt han tolv mål och 17 assist för Blues.
– En konstruktiv och hårt arbetande spelare, med attityd och karaktär. Möjlig att använda som både center och forward. Kreativ i spelet med puck, vill och vågar utmana i alla delar av spelet. Bra erfarenheter från finska ligan, högt värdesatt av såväl supportrar som lagkamrater. En skön personlighet, som vill ta ansvar för laget, säger Roger Jönsson.

– Ska jag vara ärlig så har jag en dröm att spela i SHL så småningom. Jag gillar hur man spelar hockey i Sverige och den här säsongen blir en häftig utmaning både för mig och laget. Spännande nu när fler lag kan gå upp i SHL och många lag satsar extra, säger Miettinen själv.

Gjorde näst flest poäng i Västerås ifjol

26-årige Luca Caputi spelade i HockeyAllsvenskan redan den gångna säsongen då han gjorde sin första säsong i Europa när han kom till Västerås.
Där var han med sina 35 poäng (14+21) på 45 matcher lagets näst bästa poängplockare under säsongen.
– Jag ser verkligen fram emot att komma till Oskarshamn och spela. Jag tyckte alltid om atmosfären där när jag kom dit och spelade med Västerås i fjol. Jag ser också fram emot att bli en ledare både på och utanför isen, säger Caputi.

Västerås funderade över om man skulle behålla Caputi eller inte till kommande säsong, men valde till slut att avstå med tanke på att man åtminstone i slutet  april när man fattade det definitiva beslutet att avstå på grund av hans skadesituation.
– Luca Caputi är ett inte helt okänt namn i svensk hockey efter en bra säsong i Västerås, där han var en viktig spelare.Gedigen hockeybakgrund, välskolad och med värdefulla erfarenheter. Stor, stark och rejäl i sitt agerande, kraftfull i det offensiva spelet. En tuff spelare som kommer göra vår offensiv tyngre och mer effektiv, en viktig del av ett intensivt lag, säger Roger Jönsson.

Innan Caputi kom till Sverige spelade han en hel del AHL-hockey där han bitvis varit en stabil poängplockare. Han har även 35 NHL-matcher på sitt CV från Pittsburgh och Toronto.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch