Sök
SHL

Nu satsar Linköping på han som hoppade av ifjol

Linköping har hittat sin center man jagat under en längre tid. Det blir ironiskt nog samma kille man värvade ifjol, men som hoppade av snabbt. Jeff Taffe.
– Jeff var vårt förstaval redan förra året så vi är väldigt glada över att han väljer att komma till LHC, säger klubbdirektören Mike Helber.

Ifjol värvade Linköping Jeff Taffe efter en stark AHL-säsong där han var tvåa i poängligan bakom Brandon Pirri.
Men det tog inte ens två veckor innan han valde att kasta in handduken av personliga skäl. Linköping valde då istället och värvade Chad Kolarik, vilket inte direkt blev någon större nitlott för klubben efter dennes 30 mål.

Nu satsar Linköping på nytt på Taffe.
– Jeff var vårt förstaval redan förra året så vi är väldigt glada över att han väljer att komma till LHC, säger klubbdirektören Mike Helber till klubbens hemsida.

33-åringen kommer till Sverige efter sin poängmässigt sämsta AHL-säsong på många år. Han sköt 47 poäng (21+26) på 75 matcher i Hershey och har inte gjort mindre poäng än så sedan säsongen 07/08, vilket berodde på att han spelade halva säsongen i NHL. Rent baserat på poängsnitt i AHL är det hans sämsta säsong han har bakom sig.
– Jag ser fram emot det. Det kommer bli en ny upplevelse för mig och min familj. Jag har bara hört bra saker om staden och laget och jag hoppas att jag kan bidra till laget, säger Jeff Taffe som utöver årets säsong varit en minst sagt flitig poängmakare i AHL och svarat för 547 poäng (224+323) på 681 matcher.

Taffe är dessutom den spelare i AHL som gjort näst flest poäng (369) av alla under de sex senaste säsongerna i ligan. Bara Keith Aucoin, som nästa säsong ska spela i schweiziska Ambrì, har gjort fler (424).

180 matcher har Taffe hunnit med i NHL för Phoenix, New York Rangers, Pittsburgh, Florida, Chicago och Minnesota. Han har gjort 46 poäng i världens bästa liga.

Den här artikeln handlar om: