Sök
Nyheter

Asplöven värvar ytterligare en transatlant

Asplöven fortsätter att förstärka med intressanta namn som på förhand inte direkt varit speciellt kända på den svenska marknaden.
Efter att ha gjort klart med mästarbacken från Italien, Gabe Guentzel, häromdagen så landade man en ny transatlant på torsdagen, meddelar klubben på sin hemsida.

Då gjorde man klart med Jacob Lagacé, som närmast kommer från norska Tønsberg där han nyligen blev fri från kontraktet efter att klubben dragits med ekonomiska problem och tvångsdegraderats bara två månader före ligastart.

24-åringen spelade för klubben under avslutningen av fjolårets säsong och gjorde poängsuccé med fem mål och tio assist på nio matcher.
Tidigare har han spelat en del AHL-hockey och varit en skaplig poängplockare i Buffalos organisation för Portland och Rochester.

Dessförinnan spelade han U18-VM för Kanada 2008 och vann guld och har varit en stark poängplockare i juniorligan QMJHL, med över 60 poäng under samtliga sina tre säsonger i ligan.

Med Lagacé i truppen har man gjort klart med fyra nya nordamerikaner till den nya säsongen. Utöver Lagacé och Guenzel handlar det om målvakten Daniel Spence och anfallaren Luke Salazar.

Den här artikeln handlar om: