Sök
SHL

Han ersätter Arlbrandt i Linköping

Linköping behövde inte vänta länge på att hitta Pär Arlbrandts ersättare. Man hämtar in poängstarke kanadensaren Jacob Micflikier från Lugano som i stora drag är just en Arlbrandt-typ.
– Det känns naturligt att komma till LHC då vi har haft kontakt i flera år. Det är bra att vi har kunnat hitta en lösning, säger Micflikier till LHC:s hemsida.

Pär Arlbrandt är klar för spel i Biel. Nu har Linköping gjort klart med hans ersättare. Och det är en spelare som har mycket gemensamt med den spelare han ska ersätta.
De må vara spegelvända när det kommer till klubbhandsfattning och vilken kant de vill spela på, men ersättaren Jacob Micflikier är precis som Arlbrandt en ganska kort spelare (173 cm) och är en erkänt stark poängplockare som kan göra både mål och assist.

Den 30-årige kanadensaren har till och med ett förflutet i just Biel. Det var där han för två år sedan gjorde sin första säsong i Europa. Då sköt han 21 mål och 29 assist på 48 matcher och kom fyra i poängligan. Det var det året då Linus Omark vann som första svensk någonsin.

Efter succén flyttade Micflikier till Dinamo Minsk i KHL där han inte blev speciellt långvarig innan han fick lämna.
Han återvände till Schweiz för spel med Lugano där han sköt 16 mål och elva assist på 35 matcher för att sedan oftast få finna sig i att vara petad i tre av de fem slutspelsmatcherna på grund av utlänningskvoten.

Enligt schweiziska uppgifter har Micflikier velat bryta med Lugano en tid, och klubben har redan fyra starka utlänningskort i laget, vilket också är den mängd utländska spelare man får ha per match.
– Det känns naturligt att komma till LHC då vi har haft kontakt i flera år. Det är bra att vi har kunnat hitta en lösning. Jag är väldigt glad över att få komma till SHL och vill visa att jag kan bidra på ett framgångsrikt sätt i Linköping, säger Jacob Micflikier till Linköping hemsida.

Linköping själva anser att man värvat två spelare för att ersätta en spelare och att man därmed blivit starkare. Trots att man jagar en center redan långt innan man släppt Pär Arlbrandt.
– Vi är glada över att signa Jacob Micflikier. Tillsammans med signingen av Jeff Taffe genomför vi en förändring som är så nära ”ett NHL-byte” som man kan komma. Vi ersätter en offensiv toppspelare med två toppspelare i princip samtidigt och tror att vi har förbättrat vårt lag för kommande säsong. Vi har mött alla parters önskemål och räknar med att vårt är lag är starkare efter ändringen, säger LHC:s Mike Helber.

Men nej, LHC kommer inte få dispens att använda sex utespelare i den femma som Micflikier och Taffe spelar i.

Den här artikeln handlar om: