Sök
Rögle BK

Rögle värvar forward och lånar SHL-back

Rögle gjorde på fredagen klart med två nya spelare till kommande säsong.
En anfallare och en back.

Backen är bekant för den allsvenska hockeyn sedan tidigare. Det handlar om Växjöförvärvet Calle Rosén, som senaste säsongerna tillhört Frölunda men ifjol var utlånad till Karlskrona och sköt sju mål och sju assist på 52 matcher.
 – Vi var intresserade av Calle tidigt under våren efter att ha sett honom i matcherna mot oss. En bra skridskoåkare som spelar väldigt fränt och kommer att passa in bra hos oss på det sätt vi vill spela med hög fart och mycket skridskoåkning, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson till Rögles hemsida.

Anfallaren det handlar om är Calle Ridderwalls gamla kedjepolare från Düsseldorf, Justin Bostrom, som spelat i tyska ligan de två senaste säsongerna och gjort 39 respektive 23 poäng.
– Justin är en karaktärsspelare som jobbar hårt, spelar med attityd och kommer till jobbet varje dag. Egenskaper vi värderar högt i Rögle BK, säger Masken.

Den 28-åringe amerikanen spelade innan han kom till Tyskland tre säsonger i den norska ligan, där han sköt 50 eller fler poäng under samtliga sina tre säsonger där han spelade för Manglerud en säsong och Lillehammer två.

 

Den här artikeln handlar om: