Sök
Rögle BK

Rögle värvar ännu en amerikan

Förra veckan gjorde Rögle klart med Justin Bostrom, som närmast kommer från den tyska ligan och Düsseldorf.
En amerikan med ett svenskklingande namn.

På måndagskvällen gjorde man klart med ytterligare en i samma kategori. Amerikaner med svenskklingande namn. Då sajnade man upp Taylor Matson som närmast kommer från spel i AHL och ECHL.
– Taylor är en spelare vi hade blickarna på redan under förra året. Han är känd som en spelare med hög arbetsmoral och en riktigt bra skridskoåkning. Han bidrar med attityd och är en spelare som gör ont att möta. Dessutom var han kapten på college och är en ledarfigur som går i bräschen, säger sportchefen Anders Carlsson till klubbens hemsida.

Den 25-årige centern spelade sin collegehockey på University of Minnesota i Minneapolis, där han bland annat var lagkamrat med Nick Bjugstad och Erik Haula under året han var kapten.

Han fick aldrig något NHL-kontrakt när han var klar med sina studier, utan har spelat på direkta AHL-kontrakt under sina år i ligan där han missade i princip hela säsongen 12/13 efter att tidigt på säsongen ha opererat ett korsband. Han har tidigare haft knäproblem under sina inledande år på college.

Den gångna säsongen spelade han för Iowa, Minnesotas farmarlag, men gjorde bara tre mål och två assist på 32 matcher i AHL och spenderade desto mer framgångsrik tid i ECHL med Orlando där han sköt 18+24 poäng på 39 matcher.
– Vi har på de sista platserna i truppen prioriterat den här typen av personligheter, killar som går in och kör och bidrar med attityd och energi. Taylor stämmer precis överens med det vi letat efter. Flera drar paralleller mellan honom och tvillingarna Abbott när det gäller spelstil, säger Masken.

Rögle ska nu bara plocka in ytterligare en anfallare innan truppen är klar för ligastart.

Den här artikeln handlar om: