Sök
Växjö Lakers HC

Han blir Växjös nya lagkapten

Nu är det klart vem som tar över lagkaptensbindeln hos SM-semifinalisten Växjö efter pensionerade Johan Markusson. Det blir den finske forwardsveteranen Tomi Kallio som får det hedervärda uppdraget.
– Vi vill att Tomi ska agera, spela och vara på samma sätt som han varit innan. Han ska leda genom exempel, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Växjö tvingades till förändringar bland sin kaptenstrio när ordinarie lagkaptenen Johan Markusson lade skridskorna på hyllan och assisterande kaptenen Dennis Rasmussen packade väskan och stack till NHL. Nu står det klart vilka som ersätter dem. Tomi Kallio blir Växjös nya lagkapten medan Alexander Johansson tar hand om Rasmussens ”A”. Utöver Kallio och Johansson fortsätter även Noah Welch som assisterande kapten.

Kallio själv är stolt över att få det hedervärda uppdraget och tillfrågades om det under ett personligt besök från Växjötränaren Sam Hallam i Finland i somras.
– Du får fråga Sam (Hallam) och alla ledare varför valet föll på mig, men det är en stor ära att ta över efter Johan Markusson, säger Kallio till klubbens hemsida och fortsätter:
– Sam ringde mig i somras när jag var hemma i Åbo och ville komma på besök. Vi satt i flera timmar och snackade hockey och då frågade han om jag kunde tänka mig att vara lagkapten i år. Jag tycker det var väldigt snyggt gjort, han kom till mig personligen istället för att bara ringa, och det visar återigen vilken klass Växjö Lakers håller.

En av huvudanledningarna till att just Kallio valdes ut till att bli Växjös nya lagkapten var enligt Hallam att finländaren kan hantera den extra bördan utan att det påverkar hans spel.
– Det finns ingen som kan ifrågasätta Tomi Kallios professionalism och rutin. Han har fungerat som en ledare även tidigare trots att han inte haft någon bokstav på sin tröja. Han är ett bollplank till våra unga spelare och är en stark kraft i omklädningsrummet. Tomi är en kille som kan ta över bindeln efter Johan Markusson utan att det påverkar honom, han är så pass rutinerad. Vi vill att Tomi ska agera, spela och vara på samma sätt som han varit innan. Han ska leda genom exempel, säger Hallam.

Den här artikeln handlar om: