Sök
SHL

Lauritzen klar för Djurgården – till slut

Det har tagit sin tid. Men nu är det officiellt klart med att Sebastian Lauritzen kommer att spela för Djurgården kommande säsong. Han har skrivit på för ett år.
– Jag är övertygad om att hans skicklighet kommer ännu mer väl till pass när nu ytterzonerna har gjorts större, säger sportchefen Challe Berglund.

Sebastian Lauritzen är klar för Djurgården efter att ha tränat med klubben de senaste veckorna. På måndagen offentliggjorde man att man skrivit ett ettårskontrakt med den förre Brynässpelaren, som varit så skadedrabbad de senaste säsongerna.
– Jag är övertygad om att hans skicklighet kommer ännu mer väl till pass när nu ytterzonerna har gjorts större. Han har förmågan att ”göra” sin spelare och sedan förse sina medspelare med öppnande passningar, säger sportchef Challe Berglund till klubbens hemsida.

Den 30-årige anfallaren har spelat i Brynäs sedan 2008 då han kom dit efter att ha misslyckats i Linköping. Han sköt 35 poäng på 50 matcher säsongen 10/11 och hade 31 poäng på 40 matcher säsongen därefter, innan han fick problem med skador.

Senaste säsongen blev det åtta mål och sex assist på 27 matcher.
– I våras fick jag frågan av Sebastians agent om jag skulle kunna tänka mig att ge Sebastian chansen i höst och mitt spontana svar var förstås ja. Efter att ha blivit uppdaterad på hans tidigare skadesituation kände jag ingen oro då jag haft spelare tidigare som gjort samma ingrepp och blivit bra. Sebastian blev undersökt av vårt medical team och därifrån fick vi tummen upp. Då fanns det inget tvivel kvar utan vi förhandlade fram ett avtal med hans agent, säger Berglund.

Den här artikeln handlar om: