Winnipeg

Nu glöder det om mästarnas succékedja igen

I slutspelet utgjorde de Los Angeles Kings bästa formation. Nu levererar 70-talskedjan med Tyler Toffoli, Jeff Carter och Tanner Pearson igen. I natt gjorde trion varsitt mål i 4-1-segern mot Winnipeg Jets.

Efter två klena insatser som resulterade i förluster mot San José Sharks och Arizona Coyotes tog sig de regerande mästarna Los Angeles Kings i kragen i nattens möte med Winnipeg Jets. Hemma i Staples Center blev det vinst med klara 4-1 efter att succékedjan från vårens slutspel, ”That 70’s Line”, med Tyler Toffoli, Jeff Carter och Tanner Pearson legat bakom merparten av målen.

Samtliga spelare i formationen svarade för både mål och assist i matchen. Toffoli inledde målskyttet medan Pearson satte 3-0 och Carter spädde på till 4-0 med sitt andra mål för säsongen. Anze Kopitar sköt säsongens första mål fram till matchvinnande 2-0. I målets toppade reserven Martin Jones 29 av 30 skott.

Winnipeg fick ett tröstmål från Bryan Little sent i den andra perioden. Tobias Enström noterades för en assist poäng på det, hans tredje för säsongen, och noterades även för mest speltid av utespelarna i Jets med sina 22 minuter.

Winnipeg gav förra säsongens AHL-succé Michael Hutchinson chansen mellan stolparna. Han släppte in tre mål på 13 skott och byttes ut till förmån för Ondrej Pavelec tidigt i den andra perioden. Hutchinson, 24, förde Jets farmarlag St. John’s Icecaps till Calder Cup-final förra säsongen.

Los Angeles – Winnipeg 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)