Sök
Chad Kolarik.
SHL

Fjolårets skyttekung lämnar SHL – vill till KHL

Han kom till Linköping i fjol och gjorde stor offensiv succé. Med sina 30 mål var han fjolårets bästa målskytt i hela ligan. Nu meddelar Linköping att Chad Kolarik lämnar både klubben och landet.
– Han ville söka sig till en ny klubb, säger nye general managern Fredrik Emvall.

Det är bara några dagar sedan som Chad Kolarik pratade ut om sin situation i Linköping i en intervju med Correns webb-tv. Amerikanen, som har fått kritik för sin inledning på säsongen, sade då att ”Google Translate hade blivit hans värsta fiende” eftersom han läste allt som skrevs om honom. Han lovade ändå att han skulle skjuta 20 mål för LHC den här säsongen.

Sent på torsdagskvällen kom dock beskedet att det inte blir någon fortsättning i klubben för 28-åringen. Han lämnar klubben med omedelbar verkan för att söka lyckan i KHL, skriver LHC i ett pressmeddelande.
– Chad kom till oss och ville söka sig till en ny klubb och vi valde att gå honom till möttes. Vi tackar honom för hans tid i LHC-tröjan och önskar han lycka till i sin nya klubb, säger LHC:s general manager Fredrik Emvall i pressmeddelandet.

Enligt Corren ska det ha funnits ett missnöje i klubben med Kolariks bristande arbetsmoral. Det är något som Emvall inte vill kommentera, men han säger till tidningen att man hade förväntat sig mer.
– Chad har inte kommit upp i den standard som både han och vi önskar.

Kolari har gjort fyra mål och sju poäng på elva matcher den här säsongen. Under sin tid i SHL sköt han 34 mål och gjort totalt 55 poäng på 64 SHL-matcher.

Den här artikeln handlar om: