Sök
Chad Kolarik.
Nyheter

Kolarik blir lagkamrat med Gustafsson och Wandell

Hans plötsliga avsked från Linköping kom som en total överraskning tidigare under veckan. Nu står det klart för vilken klubb Chad Kolarik lämnar östgötarna. Amerikanen har nämligen skrivit på för Avangard Omsk, som sedan tidigare har svenskarna Erik Gustafsson och Tom Wandell i laget.

Kolarik hann med att svara för sju poäng på elva matcher med LHC den här säsongen innan han bestämde sig för att packa väskan och söka sig vidare till KHL.
– Chad kom till oss och ville söka sig till en ny klubb och vi valde att gå honom till mötes. Vi tackar honom för hans tid i LHC-tröjan och önskar han lycka till i sin nya klubb, sade LHC:s general manager Fredrik Emvall i pressmeddelandet efter att det stod klart att Kolarik skulle flytta vidare.

28-åringen kom till Sverige och Linköping inför fjolårssäsongen och gjorde stor succé direkt. Under sin första säsong i ligan vann amerikanen skytteligan efter att ha svarat för 30 mål på 53 matcher. Under årets säsong lyckades han inte alls på samma sätt och det sägs att en bristande arbetsmoral kan ligga bakom Kolariks avsked från Sverige.

Den här artikeln handlar om: