Sök
Cristopher Nilstorp och Noah Welch
Växjö Lakers HC

Andra raka trepoängaren för Växjö: ”Det var ett tag sedan vi hade det”

Växjö gick segrande ur mötet med Skellefteå med 2-1 på hemmaplan och visade att man kan vara konsekventa och vinna matcher i svit. Något som också gladde tränaren Sam Hallam efteråt.
– Vi har två raka trepoängare och det var ett tag sedan vi hade det, säger Växjö-tränaren.

Växjö avslutade med seger 5-2 mot Brynäs före uppehållet. Nu startade man upp med att vinna mot (tidigare) ligaledaren Skellefteå i omstarten med 2-1.
Det var blott andra gången för säsongen som guldfavoriten klarade av att vinna en svit av matcher. Något som gladde tränaren Sam Hallam.
– Vi har två raka trepoängare och det var ett tag sedan vi hade det, så det är något att bygga vidare på, säger han till C More.

Senast Växjö vann matcher i svit var precis i början av säsongen. Man slog Linköping och Luleå i raka matcher i september och lyckades dessutom vinna mot Kalpa i CHL däremellan.

Segern mot Skellefteå grundlade man i första perioden när Rhett Rakhshani och Tuomas Kiiskinen sköt var sina mål och tog fram Växjö till 2-0, en ledning man hade fram till slutskedet av matchen när Mikko Lehtonen reducerade.

Kiiskinens 2-0-mål, som blev segermålet, bar slumpens skörd. Han sköt i stolpen innan pucken studsade ut på Erik Hanses benskydd och in i mål där Hanses dessutom inte var speciellt långt ifrån att hinna vända sig om och få plocken på pucken innan den gick över mållinjen.
– Det märks att det har varit uppehåll. Det är bra fart där ute på isen och som alltid efter uppehåll vill alla åka så mycket skridskor som möjligt, säger Kiiskinen.

Sam Hallam var utöver segersviten nöjd med att man inte klappade ihop i tredje perioden, som man fått en hel del kritik för att ha gjort vid flera gånger under hösten. Han var även nöjd med Cristopher Nilstorp i mål, som stoppade 25 skott.
– Målvaktsspelet är otroligt bra. Bra att vi orkar hålla fokus. Disciplinen är också bra, den har vi fått mycket skit för tidigare.

Den här artikeln handlar om: