Sök
Jakob Lilja.
Rögle BK

Lilja visade vilja – sköt Rögle mot toppen

Även Rögle vill vara med i kampen om de två platserna i vårens stekheta allsvenska final. Det visade man med all önskvärd tydlighet i kväll, när laget hemmaslog toppkonkurrenten Asplöven.

Det blev en, på pappret, betryggande 4-1-seger, men inför slutperioden var ställningen 1-1. Då klev Jakob Lilja in i handlingen och tog över huvudrollen helt. Inom den första halvan av perioden hade han skjutit såväl 2-1 som 3-1, och när Sebastian Stålberg sedermera satte 4-1 var saken förstås klar.

Det var annars Asplöven som inledde matchen bäst och tog ledningen i den första perioden genom Olov Lundqvist, men Jesper Jensens kvittering i mitten av den andra perioden inledde Rögles vändning.

I och med segern gick Rögle förbi kvällens motståndare i tabellen och är femma, med 40 poäng. Asplöven är sjua på 39. Båda dessa lag är i högsta grad med i kampen om någon av de två första platserna i serien.

Den här artikeln handlar om: