Sök
Andreas Engqvist.
Nyheter

Andreas Engqvist blir nästa svensk i klassikerklubben

Det blir ytterligare en svensk i CSKA Moskva. Atlant ska, enligt general managern Aleksej Zjamnov, ha gjort klart med CSKA om att Engqvist och tjeckiske backen Ondřej Němec kommer fortsätta sina karriärer i klubben.

Andreas Engqvist tackade nej till spel i Channel One Cup och ersattes av Andreas Thuresson.
Nu står det också klart att han kommer spela för CSKA Moskva resterande delen av säsongen och lämnar därmed Atlant efter två och en halv säsong.

Atlants general manager, tidigare storspelaren Aleksej Zjamnov, bekräftar för sajten R-Sport att man är överens med CSKA om att Engvist kommer fortsätta sin karriär där tillsammans med tjeckiske VM-backen Ondřej Němec.

26-årige Engqvist är med sina 14 mål KHL:s målbästa svensk och har redan efter 36 omgångar gjort fler mål än han gjort under någon av sina två tidigare säsonger i ligan.
Totalt har han gjort 25 poäng.

Atlant är i stora ekonomiska svårigheter och kommer, utöver Němec och Engqvist, att släppa Petr Vrána och Dmitrij Korobov.

CSKA, som toppar KHL efter 32 segrar på 37 matcher, hade en utlänningsplats över sedan tidigare och bekräftade dubbelvärvningen under eftermiddagen. På förmiddagen man på att avisera att man brutit kontraktet med amerikanske backen Chad Billins, vilket gör att man hade plats för både Němec och Engqvist.

I CSKA spelar sedan tidigare Simon Hjalmarsson, som svarat för sju mål och sex assist på 14 matcher.
Engqvist blir klubbens blott sjunde svensk genom tiderna.

Den här artikeln handlar om: