Joakim Nygård jublar efter sitt avgörande.

Färjestad förvärrade Brynäs kris: ”Får inte med oss det sista lilla flytet”

Färjestad tog ett sjumilakliv bort från bottenstriden i SHL när man idag besegrade Brynäs, och förvärrade Gävlelagets kris. De har nu elva raka förluster på bortaplan.
– Men idag presterar vi bättre än vi gjort i de andra matcherna efter jul, sa Brynästränaren Tommy Jonsson.

Brynäs är ett lag i fritt fall. Man avslutade 2014 med att ramla ned under kvalstrecket, men via en vinst idag hade man bara varit tre poäng bakom Färjestad. I stället visade Tommy Samuelssons mannar styrka, och tog ett stort kliv bort från den absoluta botten.

Efter en mållös förstaperiod tog Brynäs ledningen i den andra, när Tim Wallace styrde in Jacob Blomqvists skott och noterades för sitt första mål i Brynäströjan. Ledningen blev dock kortvarig. När Brynäs åkte på en utvisning senare i perioden kom kvitteringen, när Milan Gulas gjorde ett mål som närmast förde tankarna till Tre Kronors legendariska mål mot Sovjet i VM 1987.

Toni Rajala lade in en puck mot kassen, där Per Åslund stod och spelade den bakom egen rygg till den tjeckiske stjärnan, som inte hade några problem att lyfta in pucken i ett tomt Brynäsmål.
– Jag får en bra pass av Rajala, och känner att jag har lite tid. Jag vet att Milan kommer där borta så…det blir ett fint mål, sa Åslund till CMore efter det tjusiga målet.

ELVA RAKA BORTAFÖRLUSTER

Matchavgörandet kom även det i den andra perioden. Shawn Lalonde tog ett skott som touchade Joakim Nygård, och helt ställde Bernhard Starkbaum i Brynäskassen. Brynäs slet hårt för en kvittering i slutperioden, men kom aldrig riktigt nära.

I stället tvingades man inkassera sin elfte raka förlust på bortaplan, och man är alltjämt kvar under kvalstrecket. För Färjestad, som vann med 3-1 sedan Martin Röymark skjutit 3-1 i tom kasse, innebar segern att man är nio poäng före Brynäs.
. Vi får fart på grejerna ungefär tio minuter in i andra perioden, de gör det svårt för oss i början. Sen vänder vi på steken med ett bra powerplay och ett snabbt 2-1-mål, sa Tommy Samuelsson efter 3-1-vinsten.

Den hårt pressade Tommy Jonsson var nöjd med lagets insats idag, trots förlust.
– Som alltid när man förlorar känner man en bitterhet, men utifrån det läget vi är i måste jag säga att prestationen idag är bättre än de andra vi gjort efter jul. Sen är det så att ett lag i det läget vi är i sällan får med sig det där sista lilla flytet.

Brynäs har ännu inte fått med sig någon poäng efter juluppehållet.