Sök
Carl Hagelin.
Nyheter

Hagelin vill vara kvar i Rangers sammanhållning: ”Otroligt lyckligt lottad”

Carl Hagelin ska förhandla fram nytt kontrakt med Rangers i sommar.
26-åringen hyllar lagsammanhållning i blåskjortorna – och vill absolut inte flytta på sig.
– Jag har hört många som blivit trejdade och inte varit så nöjda med vissa lag de hamnat i men vi har bra kemi i laget, säger han till hockeysverige.se.

(ANAHEIM/Hockeysverige.se)
Carl Hagelin har de senaste säsongerna etablerat sig som en viktig kugge i Rangers tredjekedja. Tack vare sin fart är han god för ungefär en halv poäng per match samtidigt som han är en av lagets viktigaste kuggar i boxplay.

Den rollen gillar han – men samtidigt skulle han gärna få chansen att jaga mål lite oftare.
– Man vill alltid får mer förtroende, just nu är jag i tredjelinan och det blir många tekningar i mittzon. Allt eftersom åren går kanske man vill få en mer offensiv roll. Samtidigt klagar jag inte på min roll, jag älskar det jag gör.
– Men kanske att få vara ute när laget behöver ett mål. Nu är jag ofta ute när vi försvarar ett mål. Man vill vara där ute och göra skillnad, men nu när vi vinner är det inget man tänker på.

Hur tycker du det har gått för dig i år?
–  Jag tycker det har varit bra, jag spelat med Kevin Hayes som är ny i laget. Han blir bara bättre och bättre, och vi hittar varandra mer och mer. Senaste åtta-tio matcherna har vi varit otroligt stabila, chippat in med mål offensivt och överlag spelat bra defensivt.

Så här långt har Hagelin gjort 16 poäng (8+8) på 37 matcher. Det är ett litet speciellt år för Hagelin som nu gör sin tredje säsong för Rangers och därför blir restricted free agent till sommaren.
– Det kommer upp då och då, från media och polare. Det som är viktigt är att inte tänka på det alls. Jag ska bara koncentrera mig på att spela så bra som möjligt och göra det jag är bra på. Det är inte alltid det är poäng, det som är viktigt för mig är att spela bra i boxplay och få lite momentum för laget, bidra med energi. Om man sedan får göra något mål så finns det ju inget bättre.

Har ni pratat något om nytt kontrakt?
– Nej, inte något. De har fyra-fem spelare som är unrestricted free agent som de måste sajna innan så jag förväntar mig inte så mycket snack förrän efter säsongen är slut.

Att det är på Broadway han vill lira råder det inget snack om.
– Det är enda stället jag vill vara på och de har mina rättigheter så det är 99 procents chans att jag blir kvar.

Hur är livet i New York?
– Jag har inte riktigt något att jämföra med förutom collegelivet i Ann Arbor i Michigan och där var allt lite mindre.

Lite?
– Lite, lite mindre.
– Men jag trivs otroligt bra. Jag tror att mycket handlar om det sociala i omklädningsrummet, vilka grabbar man har att göra med och där är jag otroligt lyckligt lottad. Jag har hört många som blivit trejdade och inte varit så nöjda med vissa lag de hamnat i men vi har bra kemi i laget och jag har mina tajta polare.

Själva staden skadar inte heller.
– New York är New York. Det kommer många kompisar och familj och hälsar på, det är lätt för dem och alltid kul. Sedan finns det mycket att göra. Jag går ofta ut och äter, det försöker man göra. Det är ingen i New York som äter hemma.

Den här artikeln handlar om: