Sök
George Laraque.
Nyheter

Tidigare NHL-busen om AIK: ”Första gången jag kände mig som en spelare”

Det var för en tid sedan som bomben slog ner. Tidigare NHL-tuffingen George Laraque skulle göra comeback och spela i norska tredjeligan. Han hamnade där, i stora drag, för att tränaren Henrik Sahlin är AIK-fan och kontaktade Laraque på Facebook.
– Det jag upplevde i Sverige… kärleken från fansen… det var första gången i mitt liv jag kände mig som en spelare, inte som bara en tuffing. Det är klubben i mitt hjärta, säger Laraque till bt.no.

I mars kommer George Laraque sensationellt göra comeback på hockeyrinken i norska tredjeligan med klubben Fana från Bergen där han ska spela två matcher och samtidigt hjälpa till med klubbens hockeyskola under veckan han är i byn.

Men när lokaltidningen Bergens Tidene hörde av sig till den hårdföre kanadensaren för att snack inför det som komma skulle, så dök – som så många gånger förr – svenska AIK upp i snacket från Laraque och han fortsatte att sprida lovord över sin korta men intensiva vistelse i AIK.
– Det jag upplevde i Sverige… kärleken från fansen… det var första gången i mitt liv jag kände mig som en spelare, inte som bara en tuffing. Det är klubben i mitt hjärta. Kanske kan jag hjälpa dem tillbaka till högstaligan. Det skulle vara en fantastisk avslutning på karriären, säger Laraque till bt.no

Laraque har hunnit bli 38 år och har inte spelat sedan han lade ner NHL-karriären 2010 efter 695 matcher i NHL.
Han spelade bara tretton matcher för AIK när han var i klubben i slutet av lockoutsäsongen 04/05 och var då med och spelade upp det tvångsdegraderade AIK från ettan till HockeyAllsvenskan och var då tillsammans med Stefan Gråhns AIK:s poängstarkaste spelare i kvalserien.

Han berättar vidare för den norska tidningen att han var inbjuden av AIK på klubbens 125-årsjubileum och om hur han valde att inte se matchen från sin VIP-plats, utan stod i klacken istället.
– AIK-fansen omfamnade mig och jag dem. Det är en ömsesidig kärlek. AIK är klubben jag älskar, säger han.

Och det är också en liten, liten AIK-koppling som har fört honom till det här veckolånga äventyret i Bergen som väntar.
Lagets tränare, Henrik Sahlin, är en stor AIK-supporter och kontaktade Laraque via Facebook.
– Jag hade aldrig snackat med Henrik tidigare, men tyckte att det lät som en kul grej. Jag har hört fantastiskt mycket fint om Norge, men har aldrig varit där tidigare. Därför tänkte jag att jag skulle ta chansen.

Den här artikeln handlar om: