Sök
Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #19

SHL tar ett litet uppehåll då Tre Kronor ska möta Finland i ett dubbelmöte i veckan som kommer. Veckan som gick spelades det emellertid tre fulla omgångar, och vi har som vanligt kollat närmare på vilka spelare som utmärkte sig lite extra.

Cristopher Nilstorp, Växjö
Cristopher Nilstorp börjar varva upp ordentligt efter en darrig start på säsongen. Stod två matcher i veckan, och glödheta Växjö vann båda. Cristopher Nilstorp ser mer och mer ut som den guldmålvakt han värvades för att vara, och Växjö ser mer och mer ut som den guldkandidat man förväntades vara.

Elias Fälth, Frölunda
Elias Fälth har fått ett lyft under Roger Rönnbergs ledning i Frölunda. Veckan som gick noterade backen ett mål och två målgivande passningar, och har verkligen tagit ett större ansvar sedan Christian Bäckman och Oscar Fantenberg hamnade på skadelistan hos Frölunda.

Cory Murphy, Växjö (3)
Utan Ryan Gunderson i ligan råder det inga tvivel om vem som är ligan främsta back när det handlar om offensivt spel. Växjös superback hade ännu en vecka där han snittade en poäng per match. Totalt har han 31 poäng, och därmed lär han gå förbi förra säsongens notering på 34 poäng.

 Anton Bengtsson, HV71 (2)
Seriens hetaste spelare huserar i det som kallas HV71:s fjärdekedja. Anton Bengtsson har fått ett supergenombrott den här säsongen, och hans fyra mål under veckan som gick var lika många som han gjorde i SHL de två säsongerna innan den här. 4+1 blev det på tre matcher för 21-åringen.

Robert Rosén, Växjö (2)
Robert Rosén avslutar Växjödominansen i Veckans Lag. Med ett mål i vardera match, och en assist utöver det, var han given i den här upplagan. 27-åringen har redan överträffat sina poängsummor från de två senaste säsongerna i Växjö, och går mot en intern poängligaseger.

Martin Johansson, Örebro (2)
Sviten tog slut, men Martin Johansson hann med att göra två mål och spela fram till ett under veckan. Den osannolika målsviten stannade vid tio matcher för den oväntade målsprutan. Totalt har han skjutit 21 mål, och är med det tvåa i SHL:s skytteliga efter Broc Little.

Veckans

…Äntligen I Modo tog sin första trepoängare sedan slutet av november, när man hemmaslog Linköping med 5-3. Modo, som har värvat ett gäng nya spelare under januari, kanske börjar vädra lite morgonluft efter den efterlängtade fullpoängaren.

…Äntligen II Thomas ”Bulan” Berglund sågs som en frälsare bland Brynäsfansen när han tog över efter Tommy Jonsson, och även om spelet sett bra ut har poängen uteblivit. Men i lördags fick även han fira sin första seger som Brynäscoach, när laget vann mot Frölunda med 4-2.

…Rekordman Nej, Martin Johansson har fortfarande inget rekord. Däremot blev Malte Strömwall historisk igår när han blev klar för sin tredje SHL-klubb på en säsong. Säsongen inleddes i Växjö, fortsatte i Luleå, och nu står det klart att den avslutas i HV71. Och just det, Strömwall har hunnit med fyra matcher för Asplöven också…

…Brashear Efter att bara ha fått agera extraforward och fått föra något byte per match fick helt plötsligt Donald Brashear en ordinarie plats i Modo. Och ska man vara ärlig var veteranen inte lika usel som han framställs som. Men nu tar slagskämpen sportlov. Om han återvänder till Modo är ännu inte klart.

…Utförsäljning Den stod utan tvekan finska TPS från Åbo för, som släppte inte mindre än tre spelare till SHL under veckan. Ryan Lasch blev klar för Frölunda, Tero Koskiranta gick till Färjestad, och i lördags blev backen Simon Gysbers klar för Djurgården. Där har ni tre lag som tackar för att det är en stängd liga i Finland…

 

Den här artikeln handlar om: