Sök
FORMSVACKA. HV71 har åkt på fyra raka förluster med totalt 3-24 efter landslagsuppehållet,
Växjö Lakers HC

HV:s mardrömsvecka: 3-24 i baken efter nytt dråpslag

HV71:s eländesvecka slutade med ett magplask. Efter 0-5 och 1-4 mot Frölunda och 2-9 mot Örebro blev det storstryk med hela 0-6 i derbyt mot Växjö. Trots 3-24 i baken på tre matcher är tränaren Andreas Johansson positiv.
– Vi vet vad vi kan i våra bästa stunder och jag vet också hur snabbt det här kan vända, säger han till C More efter den senaste stjärnsmällen.

Det har varit en av de resultatmässigt sett värsta veckorna i klubbens historia. Inte nog med att HV71 har förlorat fyra matcher inom loppet av sex dagar, man har gjort det med totalt 3-24.

Efter torsdagen fruktansvärda 2-9 mot Örebro i Behrn Arena var förhoppningen att laget skulle repa mod i samband med derbyt mot Växjö i Vida Arena. Det såg helt okej ut länge och väl, men när Alexander Johansson och Robert Rosén sköt varsitt mål med 24 sekunders mellanrum sent i första perioden började luften gå ur det för stunden bräckliga jönköpingslaget.

Liam Reddox nådde 20-målsplatån när han skickade in sitt ligaledande femte boxplay-mål för säsongen med mindre än två minuter kvar att spela av andra perioden. I den tredje smällde Växjö sedan in ytterligare tre mål när Rosén blev tvåmålsskytt och Jeff Tambellini och Rhett Rakhshani satte varsitt mål.
– Det är tufft just nu. När det går illa, då går det riktigt jävla illa, säger HV-tränaren Andreas Johansson till C More.

”FINNS ALLTID FÖRKLARINGAR – MEN INGA URSÄKTER”

– Jag skulle ljuga om jag sa att det var jättekul, men jag började tänka på lösningar till nästa match redan i tredje perioden. Det är så man måste jobba. Det finns alltid förklaringar till varför det är så här, däremot inga ursäkter.

Mitt i eländet behåller Johansson en positiv attityd till lagets spel.
– Vi hade 11-6 i målchanser, vi är bättre än dem fem-mot-fem, men det är klart att vi kanske saknar (avstängde Erik) Christensen i PP, han kanske hänger dit dem på de där chanserna vi har, men det är ingenting som jag kan kontrollera, säger han.
– Jag måste tänka positivt och hitta lösningar tillsammans med mina kollegor och tillsammans med killarna, hålla huvudet högt och hålla ihop. Vi vet vad vi kan i våra bästa stunder och jag vet också hur snabbt det här kan vända, men nu vet jag också att jag kommer att jobba den här söndagen.

HV71 sköt bara 18 skott mot Cristopher Nilstorp, som höll nollan för fjärde gången den här säsongen. Bara Linköpings David Rautio har fler nollor med sina fem.

Med åtta omgångar kvar av grundserien har HV bara en poäng till godo på Färjestad nedanför slutspelsstrecket. Växjö har i sin tur kopplat ett starkt grepp om tredjeplatsen, då man har sex poäng fler än fyran Linköping.

Den här artikeln handlar om: