Sök
Cristopher Nilstorp.
Växjö Lakers HC

Nilstorps mäktiga svit – 180 minuter utan insläppt mål

Ännu en nolla och en växande svit utan insläppt mål. Cristopher Nilstorp har funnit toppformen mellan Växjös stolpar. Efter 3-0 i toppmötet med Frölunda har han hållit nollan i 180 minuter och en sekund.
– Det är en boost för självförtroendet, säger målvakten till C More efter säsongens femte nolla.

Cristopher Nilstorp kom till Växjö med en färsk Calder Cup-titel från AHL i bagaget. Det skapade stora förväntningar som 31-åringen kanske inte fullt ut har lyckats infria, åtminstone inte förrän nu.

Den senaste veckan har skåningen nämligen varit säkerheten själv mellan stolparna och fört Växjö till tio av tolv möjliga poäng. Han har dessutom gjort det genom att spika igen sin kasse. Efter att ha släppt in två mål på de fem första minuterna i förra tisdagens möte med Modo har Nilstorp radat upp 180 minuter och en sekund utan insläppt mål – det innefattar åtta perioder och en övertidsperiod.

På tisdagen nollade han Frölunda genom att stoppa 20 skott i Växjös 3-0-seger hemma i Vida Arena.
– Känslan är bra. Det här var en tuff match på förhand och vi gör en bra match. En skön seger för oss, säger Cristopher Nilstorp.
– Det är alltid kul, en bonus att hålla nollan, men det krävs ett uppoffrande spel från utespelarna också och jag har mycket att tacka dem för.

FÖRSÖKTE PRICKA TOMMA KASSEN: ”VAR LITE SUGEN”

I slutet av matchen plockade Frölunda målvakten och satsade på en extra utespelare. Då försökte Nilstorp att bli målskytt. Hans försök att pricka den tomma kassen misslyckades dock.
– Jag var lite sugen faktiskt. Man är ju lite avis, vi målvakter får ju aldrig göra mål, skrattar han.
– Det var ett bra läge, men det blev lite snett.

I Växjö sköt Liam Reddox säsongens 21:a mål, något som gör honom till delad tvåa i målligan tillsammans med Örebros Martin Johansson. Linköpings Broc Little toppar målligan med sina 24 fullträffar. Nick Johnson (15 mål) och Robert Rosén (19 mål) fick också utdelning.

Frölunda gjorde en slät figur i toppmötet och tränaren Roger Rönnberg var besviken.
– Vi bjuder på för enkla mål, det ger Växjö den kraft de behöver för att vinna. Vi ser orkeslösa här på slutet, den där tron finns inte däri dag, säger Rönnberg vars manskap har haft problem med magsjuka sista dagarna.
– Det är många som är risiga, men så kan det vara ibland. Vi får inte använda det som en ursäkt, men det kan vara en förklaring.

Den här artikeln handlar om: