Sök
Robert Pettersson
Rasar efter ‘filmning’: ”Vi ser filmningar i fotboll, vi behöver det inte i hockey”

Mike Keenan är en artist som tränare. Igår blev han fly förbannad när han tyckte att en spelare i Lada filmade i en match mot hans regerande mästargäng Magnitogorsk.

Han gick direkt till attack mot Lada-coachen Sergej Svetlov och skrek hysteriskt att de ska sluta med filmandet.
– Jag tyckte Lada-spelaren filmade. NHL har förtjänstfullt tagit ett hård grepp om filmningar för att få bort dem från ligan och detta är en av få saker som KHL måste ta tag i, förklarade Keenan på presskonferensen efter matchen.

Han tog sedan i ordentligt gällande hur han själv ser på filmningar. Om det är ett budskap han faktiskt gett sina spelare eller om det bara är något som passade bra att säga för stunden är oklart. Men kudos om det är det förstnämnda.
– Om jag ser mina spelare filma, då tillhör de inte mitt lag längre.
– Vi ser filmningar i fotboll, vi behöver det inte i hockey. Det är en stor sport och förmodligen den bästa sporten i världen.

I sammanhanget ska väl nämnas att Ogge Osalas tackling i ryggen på Denis Barantsev en halvmeter från sargen kanske inte är direkt nödvändig. Det känns inte heller som självklart att det handlar om en filmning.

Men reaktionen och utspelet efteråt är ju för en bra sak åtminstone.

Och ja, just ja, för svenska kvällstidningar kan jag meddela att gesten ”handen tvärs över halsen” betyder ”SLUTA!” och inte är ett dödstecken. Han mordhotar alltså inte Svetlov. Han förklarar att de ska sluta att filma. Han skriker ”STOP IT” vid båda tillfällena han gör gesten.

Man vet ju aldrig hur rubrikerna hade kunnat bli annars.
”HÄR MORDHOTAR SVENSKHATAREN MOTSTÅNDARCOACHEN” känns väl som det mest sannolika.

Den här artikeln handlar om: