Jaromir Jagr, Jeff Petry, Andrej Sekera och Chris Stewart är några av spelarna involverade i trejdrykten inför deadline.
Nyheter

En vecka till deadline – här är trejdläget i NHL

ANNONS

Bara en vecka återstår till gränsen för övergångar i NHL har passerat. Klubbarna som är med i slutspelsjakten har nu en sista chans att förstärka laget inför playoffs. På andra sidan av spektrumet finns bottenlagen som vill maximera sina tillgångar och flytta ut spelare man inte lyckats – eller velat – sajna vars kontrakt går ut i sommar.

Ett par bytesaffärer har redan genomförts. Winnipeg Jets förstärkte med habile backen Tyler Myers, som har fem poäng på fem matcher sedan adressbytet, och produktive forwarden Drew Stafford från Buffalo Sabres. Topplaget Nashville Predators var inte heller sena med att utnyttja den osäkra situationen i Toronto genom att roffa åt sig mångsidige hårdjobbaren Mike Santorelli och offensive backen Cody Franson.

Så här ser läget ut i NHL-lagen inför deadline:

Anaheim Ducks: Ryktades vara på jakt efter en back redan innan finländaren Sami Vatanen blev skadad. Är definitivt intresserade nu. Jeff Petry från Edmonton Oilers har nämnts som ett alternativ.

Boston Bruins: Är farligt nära att missa slutspelet och är dessutom nära lönetaket. Ojämne power-forwarden Chris Stewart är ett namn som återkommer ständigt i trejdrykten rörande Bruins.

Calgary Flames: Curtis Glencross är halvvägs ut genom dörren. I övrigt inget nytt att rapportera från Cowtown.

Detroit Red Wings: Ingen överraskning här. Detroit letar fortfarande med ljus och lykta efter den där svårfångade högerskjutande backen. Högst upp på listan? Jeff Petry och Arizona Coyotes tjeckiske defensivspecialist Zbynek Michalek. GM Ken Holland håller dock hårt i sina tillgångar och riskerar att bli överträffad av ett mer desperat lag.

Florida Panthers: Med sina vassa klor försöker Panthers klösa sig till en plats ovanför slutspelsstrecket. GM Dale Tallon har dock uteslutit att trejda sina unga spelare för en kortsiktig lösning. Däremot har Sean Bergenheim begärt en trejd och andra veteraner som skulle kunna bytas är Tomas Kopecky och Tomas Fleischmann.

Los Angeles Kings: Ännu ett lag i behov av en försvarare. Med Vjatjeslav Voinov avstängd och Alec Martinez uppsatt på skadelistan har man hamnat i ett prekärt läge. Att spela stjärnbacken Drew Doughty över 30 minuter per match är knappast en bra idé om man vill hålla honom fräsch till slutspelet. Rapporteras ha varit i kontakt med Toronto och hört sig för om Dion Phaneuf och Roman Polak.

Montréal Canadiens: Trots att man är ligans näst poängbästa lag har man haft svårt att göra mål. Rimligen är man på jakt efter en produktiv forward. Förra året var det stora namnet Thomas Vanek, i år kan det vara Jaromir Jagr som ansluter till ”Habs”.

New York Rangers: Rangers lär inte göra några stora förändringar. Man kan dock aldrig ha för många backar i slutspelet och New York Post nämner att blåskjortorna har siktat in sig på Carolinas Andrej Sekera.

New York Islanders: Deadline förväntas passera tyst på Long Island. Möjligen adderar man en duktig utvisningsdödare i form av Daniel Winnik eller Erik Condra, enligt ESPN.

Philadelphia Flyers: Med Nick Schultz sajnad till ett tvåårskontrakt kan Flyers göra sig av med svenske Nicklas Grossmann eller Braydon Coburn, som båda har ett år kvar på kontraktet med lönetaksträffar på 3,5 respektive 4,5 miljoner dollar. Är man kvar i slutspelsracet om en vecka är det dock tveksamt att man flyttar spelarna innan sommaren.

Pittsburgh Penguins: Det genomgående temat med Penguins och trejdrykten handlar om att hitta kapabla offensiva spelare att spela sida vid sida med Sidney Crosby eller Jevgenij Malkin. Precis som Boston är man nära lönetakets övre gräns. Ska man lyckas förstärka laget får man förmodligen finna sig i att skeppa ut en annan spelare på samma gång.

Nashville Predators: Nashville har redan gjort två stora nyförvärv. Trots det ryktas det om att man inte är helt nöjda. En tuff rollspelare ska vara den sista pusselbiten, enligt USA Today.

Tampa Bay Lightning: Steve Yzerman gick nyligen ut i en radiointervju och berättade att han vill förstärka laget med en högerskjutande veteranback, precis som de flesta andra lag med andra ord. Han sägs vara motvillig att ge upp något stort för den typen av förstärkning och är i övrigt nöjd med sitt lagbygge.

Washington Capitals: Skadedrabbade offensivspecialisten Mike Green har nämnts i mängder av rykten och är fortfarande osajnad. Det senaste ordet är att han trots allt blir kvar i Washington, åtminstone till sommaren.

Winnipeg Jets: Med Mathieu Perreault skadad resten av grundserien verkar det som att Jets har intresse i de båda Florida-spelarna Sean Bergenheim och Tomas Fleischmann.

Vancouver Canucks: Är på jakt efter en producerande forward. Zack Kassian har ryktats vara på väg ut genom dörren och skulle kunna användas som lockbete.

Övriga lag såsom Chicago Blackhawks, Minnesota Wild och St. Louis Blues förväntas inte genomföra några större bytesaffärer innan deadline.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 26 mars
17:30 Helsingfors IFK - Pelicans Liiga
17:30 TPS Åbo - Tappara Liiga
17:30 Jukurit - Kärpät Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
19:30 Oskarshamn - HV71 SHL
00:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
00:00 New York Rangers - Philadelphia Flyers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
00:30 Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils NHL
onsdag 27 mars
01:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Winnipeg Jets - Edmonton Oilers NHL
01:30 Chicago Blackhawks - Calgary Flames NHL
02:00 Colorado Avalanche - Montreal Canadiens NHL
03:00 Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:30 San Jose Sharks - Dallas Stars NHL
17:30 KalPa - Ilves Liiga
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
00:00 Buffalo Sabres - Ottawa Senators NHL
00:30 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
torsdag 28 mars
17:30 Tappara - TPS Åbo Liiga
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Florida Panthers - New York Islanders NHL
00:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
00:00 Ottawa Senators - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers NHL
00:30 Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 mars
01:00 Minnesota Wild - San Jose Sharks NHL
01:00 St Louis Blues - Calgary Flames NHL
01:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Colorado Avalanche - New York Rangers NHL
02:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:00 Vancouver Canucks - Dallas Stars NHL
03:00 Arizona Coyotes - Nashville Predators NHL
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
lördag 30 mars
15:15 Frölunda - Leksand SHL
17:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
20:30 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
21:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
23:00 Colorado Avalanche - Nashville Predators NHL
23:00 Arizona Coyotes - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
00:00 Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Winnipeg Jets - Ottawa Senators NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins NHL
söndag 31 mars
01:00 St Louis Blues - San Jose Sharks NHL
05:00 Seattle Kraken - Dallas Stars NHL
05:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
21:30 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks NHL