Jacob Markström och Eddie Läck får bära ett stort ansvar framöver.
Vancouver

Förstemålvakten skadad – då ska svenskduon ta Canucks till slutspel

ANNONS

Vancouver Canucks förstemålvakt Ryan Miller, 33, åkte på en smäll i mötet med New York Islanders och blir borta 4-6 veckor. Då blir det Jacob Markström och framförallt Eddie Läcks jobb att ta Canucks till slutspel.
– Vi känner oss trygga med Eddie. Han har spelat bra för oss i år, säger GM Jim Benning till TSN.

Under söndagens match mot New York Islanders kolliderade danske Vancouver Canucks-spelaren Jannik Hansen med målvakten Ryan Miller. Kollisionen tog så illa att Miller tvingades lämna matchen med en underkroppsskada. In kom istället svenske Eddie Läck som stod för en storstilad insats med 27 räddningar och nollan i målprotokollet intakt.

Förstemålvakten Ryan Miller befaras vara borta i minst 4-6 veckor. Vancouver kallade därför upp Jacob Markström under måndagseftermiddagen från Utica Comets i AHL. Där han har haft en lysande säsong med i snitt 1,95 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 93.2.

Eddie Läck å sin sida lyckades konkurrera ut självaste Roberto Luongo under fjolåret men fick trots det se sig som andremålvakt inför säsongen då Canucks sajnade ärrade målvaktsveteranen Ryan Miller till ett treårskontrakt med en lönetaksträff på sex miljoner dollar. I år har han dock bättrat på sina siffror och har släppt in i snitt 2,47 mål per match och räddat 91.7% av skotten han fått på sig under sina 20 NHL-matcher.

Det faller nu på den svenska målvaktsduon att ta Vancouver till slutspel. Med 4-0-segern över Islanders ligger man nätt och jämnt på andraplats i Pacific Division med 71 inspelade poäng. Det krävs dock inte mycket för att man ska tappa fotfästet i tabellen. Divisionsrivalerna Los Angeles Kings, Calgary Flames och San José Sharks ligger alla bara tre poäng bakom det kanadensiska västkustlaget.

General manager Jim Benning verkar däremot inte speciellt oroad utan han har fullt förtroende för sin svenska målvaktsduo.
– Markström har haft ett riktigt bra år nere i Utica. Han förtjänar en chans att komma up och hjälpa vårt lag att vinna. Vi anser att han har tagit stora kliv i sin utveckling så det här blir en bra möjlighet för honom att se var han står, säger Jim Benning till TSN.
– När vi började säsongen, och sajnade Ryan [Miller], ville vi ha en målvakt som var erfaren i den här typen av marknad men Eddie var vår förstemålvakt i slutet på förra året så han kan hantera det ansvaret. Vi känner oss trygga med honom. Han har spelat bra för oss i år.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch