SHL

Holmgången går vidare – Färjestad vann suddenrysare

ANNONS

Det blir en tredje och helt avgörande match i Karlstad i morgon. Brynäs missade chansen att säkra en kvartsfinalplats i kväll, efter att Anssi Salmela avgjort en ny suddenrysare.
– Vi vinner för att alla är med och bidrar i kväll, säger 1-0-målskytten Linus Persson till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Matchserierna mellan Brynäs och Färjestad är ofta heta, och det blir allt som oftast jämna matcher lagen emellan. Men matchserierna brukar trots det bli korta. Lagen har mötts fem gånger i slutspelet under 2000-talet, och som ”jämnast” har det blivit 4-1 i matcher.

Men nu, i ”socialslutspelet” får vi se en helt avgörande match mellan klassikerklubbarna. Brynäs vann den stenhårda matchen i lördags, efter att Adam Brodecki avgjort i förlängningen, medan det i kväll var Färjestad som säkrade segern efter en ny övertidsrysare.

Anssi Salmela sköt det avgörande målet, som betydde 3-2, och de övriga målskyttarna blev Tero Koskiranta och Linus Persson. Just Persson har varit Färjestads speciella målskytt lagen emellan på slutet. De senaste tre matcherna mot Brynäs har inneburit fem mål från Hagfors-grabben. Men 29-åringen ville inte hylla sig själv efter matchen.
– Nej, idag vinner vi för att alla är med och bidrar. Vi har fyra kedjor som gnuggar på, och bidrar lika mycket oavsett om man lirar 20 minuter eller tio. Alla vill hjälpa laget, och ger allt i alla byten, sa han till hockeysverige.se efter vinsten.

Men du måste väl hålla med om att du är inne i ett rätt bra flyt just nu?
– Ja, flyt var rätt ord. Idag tar väl pucken på tåspetsen och styrs in. Ibland kommer man in i såna perioder, där puckarna går in.

Matchen var annars jämn, och slutade exempelvis 33-33 i skott. Färjestad vann den första perioden på poäng, Brynäs hade spelet i den andra, och sen försvarade sig värmlänningarna sin ledning på ett ypperligt sätt i den tredje perioden. Åtminstone tills dess att Bill Sweatt tryckte in 2-2 med två minuter kvar.
– Jag tycker vi spelar väldigt stabilt i tredje perioden. Väldigt kontrollerat, åtminstone fram till deras kvittering, summerade Färjestads tränare Tommy Samuelsson på presskonferensen.

Utöver Bill Sweatt gjorde Oskar Lindblom, Brynäs främste spelare för kvällen, hemmalagets mål. Men en imponerande Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestadskassen stod pall för Brynäs heta lägen i övertidsspelet.
– Vi skapar väldigt många bra lägen i förlängningen, så det är klart det är surt att förlora, sa Brynäs assisterande tränare Petter Nilsson innan han tillade:
– Men sett över två matcher är det nog rättvist att det står 1-1.

Serien avgörs nu med en helt avgörande match i Karlstad i morgon. Vinner Färjestad får man möta Frölunda i kvartsfinal. Vinner Brynäs möter man Skellefteå.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch