Johan Larsson.
Toronto

Johan Larsson hade poängfest – i NHL: ”Visade bra kemi”

Johan Larsson har spelat en väldigt undanskymd roll i Buffalo Sabres – fram tills nu. I natt fick han chansen i bottenlagets toppkedja och tackade genom att stå för tre poäng (1+2) i sin särklass mest produktiva NHL-match i karriären.
– Vår kedja var pigg och visade bra kemi, säger kedjekamraten Matt Moulson efter 3-4-förlusten mot Toronto Maple Leafs.

Johan Larsson har haft svårt att få spelet att stämma i Buffalo Sabres den här säsongen. Antingen har han spelat begränsade minuter i NHL-lagets fjärdekedja, eller så har han återfunnits i farmarlaget Rochester Americans.

I takt med att Sabres monterade ned laget inför trade deadline har coachen Ted Nolans förtroende för gotlänningen ökat. I nattens match mot Toronto Maple Leafs fick 22-åringen till och med chansen i lagets toppkedja med Tyler Ennis och Matt Moulson. Han tackade för det förtroendet genom att göra NHL-karriärens klart bästa match.

Larsson, som spelade över 18 minuter, sköt säsongens tredje mål och assisterade till Sabres övriga två mål när det blev stryk med 3-4 efter straffar. Även Ennis och Moulson noterades för 1+2 vardera.
– Vår kedja var pigg och visade bra kemi. Larsson och Ennis svarade för några riktiga bra passningar därute. Vår energi hjälpte oss att övervinna pucken och skapa en hel del chanser, säger Moulson till nhl.com.

För Johan Larsson var det andra matchen i följd han blev målskytt och han har svarat för fem av säsongens sju poäng på sina fem senaste matcher med Sabres.

Mellan lagets stolpar återfanns Anders Lindbäck som stoppade 31 av Maple Leafs 34 skott. Han tvingades släppa in ett sent kvitteringsmål till 3-3 från Tyler Bozaks klubba. Samme Bozak slog sedan straffen som avgjorde matchen till hemmalagets fördel.

I Toronto svarade Joakim Lindström för sin första poäng i Maple Leafs tröja. Detta när han spelade fram Brandon Kozun till 1-1-kvitteringen i första perioden. Även Tim Erixon var ombytt för Leafs, som däremot har skickat tillbaka klubbens tredje svensk med Skellefteå-anknytning, Petter Granberg, till AHL.

Toronto – Buffalo 4-3 (2-2, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Toronto:
Brandon Kozun (2) (Joakim Lindström), Leo Komarov (7), Tyler Bozak (19), Bozak (avg. straff).
Buffalo: Johan Larsson (3), Tyler Ennis (17) (Larsson), Matt Moulson (10) (Larsson).