Sök
Södertälje SK
Ett potentiellt krismöte

Tillåts jag vara extremt spekulativ för en stund?
Spelschemat är nämligen som upplagt för ett krismöte i omgång fyra.

Det här är naturligtvis att gå händelserna extremt mycket i förväg och jag är mer än medveten om att det är spekulativt in absurdum. Men i en så här viktiga kvalserie är det omöjligt att inte leka med förutsättningarna.

Gårdagens resultat och de kommande omgångarna gör nämligen att det kan bli extremt darrigt. För Södertälje och för Tingsryd.

Hör här:

Södertälje sägs ha varit det bättre laget igår, men föll ändå med 3-0 mot AIK.

Det är inte den starten man vill ha på en kvalserie. Att falla trots spelövertag kan vara just det som sätter det mentala i rubbning och som gör att det blir riktigt darrigt.

Samtidigt har man svårast möjliga motstånd de två kommande omgångarna.

Söndag, Sundsvall på hemmaplan. Onsdag, IK Pantern på bortaplan.

Ett Sundsvall som är Hockeyettans största favorit till att avancera till allsvenskan, som fick en väckarklocka i kvalseriepremiären och har en målvakt i Magnus Åkerlund som tycks vara i högform är ingen lätt motståndare för ett lag som förväntas vinna alla sina hemmamatcher och dessutom börjat tänka förbjudna tankar efter premiärförlusten.

Det kan bli poängförlust.

Att efter det åka till vidriga Kirsebergshallen och möta svårspelade Pantern är en allt annat än enkel uppgift hur mycket bättre Södertälje än ska vara än sitt motstånd.

Det kan bli poängförlust.

Förutsättningarna är ganska liknande i Tingsryd. Klart att man har respekt för Västervik, men att förlora premiären borta mot succélaget, det kan jag lova er att man inte hade räknat med. Speciellt inte som man är medvetna om sitt tuffa schema med tre bortamatcher på de fyra första omgångarna.

På söndag väntar bortamatch mot IK Pantern. Ett Pantern som vunnit tre av fyra möten med Tingsryd den här säsongen och som fick en smakstart på kvalserien efter en helgjuten insats borta mot Sundsvall.

Det är det svåraste motståndet Tingsryd kan tänka sig efter sin premiärförlust. Det är en extremt tuff uppgift som man bara inte får misslyckas med. För därefter väntar hemmapremiär mot AIK. Nervdaller och svintufft motstånd.

Det kan mycket väl landa i två ytterligare nollpoängare.

I den fjärde omgången möts sedan Södertälje och Tingsryd i AXA Sports Center.

Något som redan då kan vara ett krismöte.

Den här artikeln handlar om: