Sök
Oscar Engsund är tillbaka i Scandinavium.
SHL

Gustafsson avstängd – då satsar Frölunda på backtuffing

Erik Gustafssons avstängning för tacklingen på Cam Abbott i gårdagens första kvartsfinal tvingar Frölunda att möblera om i laguppställningen inför morgondagens returmöte med Luleå. In i laget kliver nyförvärvet från IK Oskarshamn, Oscar Engsund, känd för sitt fysiska och kompromisslösa spel.
– Jag viker inte ner mig och försöker vara tuff därute, stå upp för mina lagkompisar. Gillar att tacklas mycket, spelar enkelt med pucken. Har ett bra förstapass, säger Engsund till Göteborgs-Posten.

21-åringen debuterade för Frölunda i den sista grundseriematchen mot just Luleå. Under säsongen i Hockeyallsvenskan har han samlat ihop 89 utvisningsminuter på 49 matcher. Bara Malmös back David Liffiton var värre med sina 151 minuter.

Nu får Engsund chansen i slutspelet framför talanger som John Nyberg och Jacob Larsson. Och det beror just på hans oömma spelstil i en serie som förväntas bli allt mer grinig efter incidenten som fick Cam Abbott skadad.
– Vi väljer vad som blir bäst för oss. Oscar Engsund är en tuff, oöm back som är väldigt bra i försvarsspelet. Spelar tufft och är jobbig att möta för motståndarna, säger tränaren Roger Rönnberg.

Erik Gustafsson är i ett första skede avstängd från spel i lördagens kvartsfinal. Disciplinnämnden kommer att sammanträda kring en eventuell förlängning av avstängningen under lördagen, uppger GP.

LÄS ÄVEN:
* Nej du Osten, det här håller inte
* Osten vill se hårt straff på Erik Gustafsson: ”Fem matchers avstängning – minst”
* Roger Rönnberg: ”Jag gav Cam rådet att han måste hålla upp huvudet”

Den här artikeln handlar om: