Sök
Efter avhoppade Peter Eklund är nu Agne Bengtsson ny klubbdirektör i HV71.
SHL

Lämnar HV71: ”Jag både vill och måste prioritera annat i livet”

Agne Bengtsson är namnet På den som ersätter Peter Eklund på posten som klubbdirektör i HV71. Sedan tidigare var Agne verksam inom klubben som styrelseledamot.
– Det ska bli oerhört inspirerande och jag tvekade inte en sekund när denna möjlighet dök upp, säger Agne Bengtsson till klubbens hemsida.

Peter Eklund har suttit som klubbdirektör i närmare fem år. Den 30 april blir Eklunds sista dag på jobbet efter att han sagt upp sin tjänst för två veckor sedan. Att Peter Eklund inte längre vill sitta på den positionen inom HV71 beror på familjemässiga skäl och sjukdom inom familjen.
– Jag sade upp mig för ett par veckor sedan, det är ett beslut som har mognat fram. Jag har valt detta eftersom jag som sagt både vill och måste prioritera annat i livet. Jag är en offentlig person men min familj har inte valt det offentliga livet. När allt kommer omkring är familjen viktigast, säger Peter Eklund till JNYTT.se.

”JAG TVEKADE INTE EN SEKUND”

Efter Peters uppsägning kom beskedet igår från HV71 vem som ersätter den avhoppade klubbdirektören. En av styrelseledamöterna inom klubben, Agne Bengtsson är den som får förtroendet på den posten. Ett val som föreningen med ordförande Hans-Göran Frick i spetsen är nöjd med.
– Agne Bengtsson känner HV71 väl genom sitt arbete i styrelsen och har rätt kompetenser för att för att fortsätta utvecklingen av HV71, säger ordförande Hans-Göran Frick till klubbens hemsida.

Utöver en bakgrund som styrelseledamot i klubben har Bengtsson även arbetat sedan år 2010 som VD på företaget Transab. Personen själv ifråga är mycket nöjd över sitt nya jobb inom organisationen.
– Det ska bli oerhört inspirerande och jag tvekade inte en sekund när denna möjlighet dök upp och jag ser fram emot att börja här, säger Agne Bengtsson som påbörjar tjänsten den första maj.

Den här artikeln handlar om: