Sök
Lars Volden.
Rögle BK

Västerås eller Rögle – nu är det bäddat för en stenhård SHL-kamp

Slutspelsserien blev en enda lång eriksgata för Rögle. På fredagen säkrade skåningarna förstaplatsen i tabellen genom att ta en säker 3-1-seger mot Björklöven. Nu väntar en batalj med Västerås om vilket lag som ska ta en plats i SHL.
– De har ett riktigt bra lag, men vi vill visa dem att vi vill gå upp, säger Rögles forward André Deveaux till Viasat Hockey.

Att Rögle spelar sin bästa hockey på våren har varit ett återkommande tema de senaste åren. Det är inte alltid man lyckats säkra sin plats i högstaligan, men ofta har man emot alla odds och förväntningar lyckats vara med och slåss in i det sista. Så också den här säsongen.

I slutspelsserien som föregår det slutgiltiga SHL-kvalet har laget gjort rent hus och gått segrande ur samtliga matcher. Avancemanget till en direkt avgörande kvalserie mot Västerås säkrade via en säker 3-1-seger mot Björklöven i den avslutande matchen i slutspelsserien.
– Att vi säkrade platsen i kvalet redan förra matchen gjorde en stor skillnad. Vi var mycket lugnare i båset i dag. Vi ville gå ut och skapa bra vanor inför slutspelet. Det tycker jag att vi klarade i kväll. Vi gjorde 60 riktigt bra minuter i kväll, säger forwarden André Deveaux till Viasat Hockey,

Deveaux sköt ledningsmålet redan efter 3.40 i den första perioden. Christopher Liljewall spädde kort därpå på till 2-0 i powerplay. Två snabba mål bakom tidigare röglekeepern Kevin Lindskoug bidrog till att sänka gästernas moral och inte blev det bättre när Jordan Smotherman sköt 3-0 tidigt i den andra perioden. redan då kändes matchen avgjord.

Björklöven, som åtminstone behövde ta poäng för att ha en chans att avancera till kvalspel, fick ett sent reduceringsmål från Mark Hurtubise i powerplay. Men det räckte inte eftersom Malmö besegrade Mora med 2-1 på hemmais.
– Det blev inte som vi hade tänkt oss. Vi kände att krutet var fuktigt i dag. Vi fick inte den där riktiga energin samtidigt som vi möter en riktigt bra motståndare, säger Björklövens tränare Mats Waltin.

För Rögles del väntar nu en bortamatch mot Västerås på tisdag. André Deveaux tror på en het serie.
– De har ett riktigt bra lag, men vi vill visa dem att vi vill gå upp och att vi också är ett bra lag. För att bevisa det måste vi slå dem bästa. De var etta i serien i år och det kommer att bli en fantastisk serie.

Den här artikeln handlar om: