Sök
Nyheter
Slutspelsklart i J20 – så spelas åttondelsfinalerna

U16 och J18 har redan tjuvstartat sina slutspel men i och med att sista omågngen spelades i helgen är så är även J20 klart. Linköping stod som segrare i J20 Top10 och fick därmed äran att välja motståndare först varpå Modo och Skellefteå fick välja osv.

Ni som var inne på bloggen redan förra året minst säkert mina stensäkra tips och hur väl de slog ut, *host* SSK *host*, och jag tänkte att jag skulle ge mig på något liknande nu.

Som så ofta när det kommer till J20-slutspelet är det svårt att sia om utgången av matchserierna eftersom en inte riktigt vet vilka trupper lagen ställer upp med. Ta Brynäs som exempel. De har en rad juniorer som skulle kunna förstärka föreningens J20 men som med allra största sannolikhet inte kommer spela de inledande omgångarna i J20-slutspelet – detsamma gäller Modo.

Nog om det. Så här spelas åttondelsfinalerna.

Linköping – AIK 2-0
Kommentar: Vinnare av Top10 mycket tack vare en imponerande defensiv. De har släppt in klart minst mål under våren vilket jag tror tar dem hela vägen till semifinalen. AIK kan spela en anfallsrik hockey men deras defensiv har stora brister och jag tror de kommer ha väldigt lite att säga till om och kommer få respass ut ur slutspelet efter matchserien.

Modo – Timrå 2-1
Kommentar: Modo är det lag som har den bästa offensiv spetsen av alla lag och kan mer eller mindre spela ut vem som helst i sina bästa stunder. Dock pendlar laget defensivt vilket kan ställa till saker och ting. Timrå har haft en stark vår och har definitivt chansen att skrälla men i slutändan tror jag Modos offensiv kommer bli tuff att stå emot.

Skellefteå – Luleå 2-0
Kommentar: År efter år lyckas Skellefteå placera sig i toppen trots att man varje säsong skeppar upp talang efter talang till a-laget. Luleå har visserligen presterat bättre än förra året men känslan är fortfarande att laget är ett par snäpp ifrån att kunna hota Skellefteå.

Djurgården – Västerås 2-0
Kommentar: Djurgården hade en svacka i mitten av Top10 men kommer med ett par vinster i bagaget lagom till slutspelet. Massiv förstärkning av Adam Ollas Mattson, Andreas Englund och Robin Norell till en annars skakig defensiv. Västerås kom sist i Top10 men har gjort ett par bra matcher. De saknar dock den avgörande kvalitén för att ta sig vidare i den här matchserien.

Rögle – Malmö 2-0
Kommentar: Skånederby i åttondelen! Rögle är en bergochdalbana till lag. Genom en stark förstakedja kan de slå de flesta men kan stundtals se tämligen ointresserade ut. Malmö lyckades med nöd och näppe ta sig vidare till slutspel och längre än så här tar de sig inte. Rögle är bättre på alla punkter och bör ta matchserien.

Örebro – Frölunda 1-2
Kommentar: Spännande val av Örebro då Frölunda sett otroligt starka ut sen tränarbytet. Troligtvis känner Örebro att man har ett övertag på göteborgarna sen förra året då man slog ut dem. Örebro började Top10 otroligt bra men såg att tappa momentum i samband med att Rasmus Fyrpihl lånades ut och Kalle Jellvert spelade med a-laget. Frölunda är som sagt stekheta med tio vinster på de senaste elva matcherna.

Färjestad – Leksand 2-1
Kommentar: Färjestad är ett lag med två ansikten beroende på vilka som spelar. Har fått klara sig utan Joel Eriksson Ek och Rasmus Asplund och har därmed sett tunna ut. Får dock båda med sig i slutspelet vilket blir tungan på vågen. Leksand har visserligen spjutspetsar de med och kan skrälla men känslan säger Färjestad.

HV71 – Brynäs 2-1
Kommentar: De två gångna årens mästare har inte haft det lika lätt i år. Laget har haft det svårt även om formen pekar uppåt. Saknar spetsen för att ta sig hela vägen i år. Brynäs har chansen att gå långt, OM de får tillgång till alla spelare vilket de troligtvis inte kommer få. Risken är stor att det tar slut redan här.

 

Den här artikeln handlar om: