Sök
Jeff Tambellini
Växjö Lakers HC

0-0 efter 60 minuter – sedan avgjorde Växjö på tre minuter

Tidernas sjunde slutspelsmatch som saknat mål efter ordinarie tid blev vad som tog Växjö fram i 2-1-ledning i kvartsfinalserien mot Örebro. Jeff Tambellini sköt hem segern redan tre minuter in på förlängningen.
– Det var tur att vi fick det så snabbt. Det var en tajt match och inget hände under 60 minuter och sen kom det mål så snabbt i övertiden, säger segerskytten.

Det gick segt med målskyttet i den tredje kvartsfinalen mellan Växjö och Örebro. Det gick så segt att matchen blev SM-slutspelets sjunde mållösa match genom tiderna efter ordinarie tid.
– Det är slutspel så man förväntar sig såna här matcher. Det är tajta matcher med få målchanser, sade Cory Murphy till C More efter ordinarie tid.

Sedan gick Växjö ut och avgjorde efter 2.57 av förlängningen. Ett tidsomgång som inte direkt var oväntat eftersom fem av de sex tidigare 0-0-matcherna avgjorts inom de tre första minuterna av övertiden.

Jeff Tambellini blev den som avgjorde. Han slog in en stolpretur bakom Július Hudáček. Han fick halvöppet mål sedan Josh Hennessys skott från högerkanten ställt Örebros slovakiske målvakt en smula.
– Det var tur att vi fick det så snabbt. Det var en tajt match och inget hände under 60 minuter och sen kom det mål så snabbt i övertiden, säger segerskytten.

Målvakten Cristopher Nilstorp höll nollan efter att ha stoppat 21 skott under matchen och hade väl knappast sin jobbigaste match i karriären.
– Det var väl en ganska jämn tillställning rakt över. Bägge lagen försvarade sig väl ganska väl och det var få målchanser, säger han till C More.

– Det är lite småsurt, men vi vet vad som gäller och har högt huvud. Det är bäst av sju matcher, konstaterade Örebros assisterande tränare Johan Tornberg.

TIDIGARE SLUTSPELSMATCHER SOM STÅTT 0-0 EFTER 60 MINUTER

2013 – F –  Skellefteå-Luleå 68.30 (1-0) Bud Holloway
2013 – KF – Färjestad-Modo 60.57 ((1-0) Rickard Wallin
2012 – KF – Modo-Skellefteå 62.40 (1-0) Nicklas Danielsson
2005 – F – Frölunda-Färjestad 62.51 (1-0) Niklas Andersson
2004 – SF – Frölunda-HV71 62.24 (0-1) Per-Åge Skrøder
2000 – SF – Malmö-Luleå 61.58 (0-1) Anders Burström

Den här artikeln handlar om: