Sök
Cristopher Nilstorp.
Växjö Lakers HC

Nilstorps andra slutspelsnolla ger semifinaldoft i Växjö

Växjö tog ett stort steg mot semifinal i SM-slutspelet när man hemmaslog Örebro med 2-0 på lördagen. Nollan var en formstark Cristopher Nilstorps andra raka i Vida Arena och ger smålänningarna ett utmärkt utgångsläge.
– Alla som såg matchen kan se vilket bra försvarsspel vi spelar i dag, säger målvaktsstjärnan.

Han värvades till Växjö inför den här säsongen efter att han tidigare visat prov på att han levererar när det drar ihop sig. Cristopher Nilstorp, som ledde Färjestad till SM-guld 2011, har heller inte gjort någon besviken i denna slutspelstid. När Växjö tog ett stort steg mot semifinal på lördagen var det än en gång skåningen som var tungan på vågen i Vida Arena.

Efter att han lett Växjö till en 1-0-seger efter övertid i senaste hemmamatchen i Vida Arena spikade Nilstorp igen på nytt i det femte mötet mot Örebro. Totalt stoppade veteranen 24 skott under smålänningarnas väg fram till en tredje kvartsfinalseger, varav flera parader var av det svettigare slaget.
– Alla som såg matchen kan se vilket bra försvarsspel vi spelar i dag. Lagkamraterna gör det lätt för mig, konstaterar Nilstorp ödmjukt till C More efter triumfen.

EN SEGER MED FINSK TOUCH

Att Växjö gick vinnande ur det femte kvartsfinalmötet var på intet sätt orättvist. Man hade det spelmässiga övertaget i den större delen av matchen och framförallt i den andra perioden. Det var också då segerrycket kom när finländarna Jani Lajunen och Teemu Laakso inom drygt fem minuter sköt hemmalagets två mål.

Hos Örebro var det av förklarliga skäl besvikna miner efter förlusten. Extra mycket sved förlusten på grund av att man själva inte nådde upp till sin normala nivå.
– Vi skapar inte så många chanser, utan måste bli bättre i det offensiva spelet, säger Örebros tränare Kent Johansson.
– Vi möter en skicklig motståndare, men måste kunna ha bättre rörelse och täcka pucken bättre i anfallszon tycker jag.

För Örebro är det nu kniven mot strupen som gäller på hemmais på måndag. I den matchen har man dock en fullsatt Behrn Arena i ryggen efter att biljetterna till det sjätte mötet sålts slut på elva minuter. Det är således inget större fel på hockeyintresset i Närke.

 

Den här artikeln handlar om: