Sök
ÅTERFÖRENADE. Lukas Bengtsson och Mikael Wikstrand klickade i Mora. Nu har duon återfunnit kemin i Frölunda.
SHL

En efterlängtad återförening i Göteborg: ”Kände direkt att kemin sitter kvar”

Han var en av Hockeyallsvenskans bästa spelare den här säsongen. Nu bevisar Lukas Bengtsson att han kan hantera det tuffa spelet i SM-slutspelet också. Backtalangen har gjort succé sedan han lämnade Mora för Frölunda. Det tackar han backkollegan Mikael Wikstrand för.
– Man kände direkt när vi fick våra första byten att kemin sitter kvar, säger han till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var under fjolårsäsongen som de utgjorde ett av Hockeyallsvenskans yngsta och bästa backpar i Mora. Mikael Wikstrand gick in och agerade mentor åt den sex månader yngre Lukas Bengtsson. Det slutade med succé för båda två.

Wikstrand lämnade Mora närmare 30 matcher in på säsongen och anslöt till Frölunda där han har fortsatt att göra framsteg den här säsongen. Samtidigt fortsatte Bengtsson sin fina utveckling i fjol och satte nytt rekord för antal mål av en allsvensk juniorback (13 fullträffar), ett rekord som han för övrigt stal från sin tidigare backpartner som gjorde elva mål säsongen 2012/13.

Det blev redan efter fjolårssäsongen klart att Lukas Bengtsson skulle återförenas med Mikael Wikstrand i Mora, men nu dröjde det ändå till i slutspelet eftersom Mora var med och kvalade om platser till SHL-kvalet in i det sista. Väl på plats i Göteborg har stockholmaren sett ut som en rutinerad SHL-räv snarare än en oerfaren rookie och svarat för tre poäng (1+2) på fyra slutspelsmatcher efter debuten.

”EN TRYGGHET NÄR DET KLICKAR SÅ BRA

– Det har varit jättelätt att komma in i laget. Alla är jätteschyssta och man får sådan support på isen. Det är en trygghet att spela med Wikstrand och ha honom bredvid sig. Det känns jättebra och det är lätt att spela med lagkamraterna när det är så mycket snack, säger Lukas Bengtsson till hockeysverige.se och påpekar att kemin med Wikstrand är intakt.
– Jag vet var han är och han vet var jag är. Man kände direkt när vi fick våra första byten ihop att kemin var kvar där. Då känner man såklart en trygghet när det klickar så bra

Det var också den nygamla backkollegan som lade grund för Bengtssons första SHL-mål när han gjorde matchvinnande 2-1 mot Växjö i gårdagens första semifinal i Scandinavium (seger 4-1).
– Wikstrand lurade bort två av deras spelare med en fejk på vår blålinje och jag får en bra pass. Så det var bara att ta fart längs kanten och bryta in. Jag hittar en bra lucka där, säger han om målet som var en soloprestation där 20-åringen tog sig in framför motståndarkassen i powerplay.

Som om inte supporten på isen var tillräcklig har Lukas Bengtsson även fått ta över Mikael Wikstrands lägenhet i centrala Göteborg.
– Det är lite flyttlådor överallt, men familjen kommer ned till påsk så då får jag lite extra hjälp, skrattar han.

Annars finns det alltid en backkollega som är redo att hjälpa till…

LÄS ÄVEN:
* Stoppade måltorkan med hattrick – igen: ”Alla tre var i tom kasse”
* Lägger all press på Växjö: ”Deras fjärdekedja hade kunnat vara min andrakedja”

Den här artikeln handlar om: