Sök
Anton Hedman
SHL

Tacklingsmaskinen Anton Hedman skriver fyraårskontrakt

Anton Hedman valde att lämna Färjestad trots ett år kvar på kontraktet. Idag blev det klart att han återvänder till Luleå, där han spelade i två säsonger innan flytten till Färjestad. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.
– Anton är ju en fysisk spelare som har en enorm aura omkring sig. Men han har också andra egenskaper. Han är skicklig och gör mycket för sina lagkamrater på isen där ute, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Det blir en återkomst till Luleå för Anton Hedman efter säsongen i Färjestad. Han bröt kontraktet med FBK nyligen och därefter har det varit rykten som placerat honom i Djurgården.
Men idag blev det klart att han skrivit på ett fyraårskontrakt med Luleå.

– Laget trivdes väldigt bra med Anton. Han var en uppskattad person och omtyckt av fans och supportrar och så. Det är en bra spelare som kan spela en modern och effektiv framgång för hockey. Det känns skönt att kunna bygga långsiktigt med honom. Han kommer ha många fina år framför sig, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till LHF Live på Luleås hemsida.

Hedman har varit den som delat ut flest tacklingar i SHL både den här och förra säsongen.

– Anton är ju en fysisk spelare som har en enorm aura omkring sig. Men han har också andra egenskaper. Han är skicklig och gör mycket för sina lagkamrater på isen där ute, säger Bergström.

Hedman sköt 17 mål och elva assist på sina två säsonger han gjorde i Luleå innan han flyttade till Färjestad i hopp om att få en lite mer framskjuten position i laget. Få mer ansvar och mer speltid. Något han inte direkt lyckades med. Han sköt fem mål och elva assist på 52 matcher, vilket förvisso var nytt personligt poängrekord i SHL, men ändå inte bra nog för att han själv skulle känna att det gått tillräckligt bra.

– Av olika anledningar så känner jag att jag inte kommit till min rätt i klubben. Därför har jag meddelat att jag vill bryta mitt kontrakt, sade Hedman till Färjestads hemsida då.

Den här artikeln handlar om: