SHL

Jörgen Jönsson talar ut om den tuffa tiden: ”Till slut gick det inte längre”

ANNONS

2013 hoppade Jörgen Jönsson av sportchefsjobbet i Färjestad. Nu talar han ut om sitt vemod mot klubben i en lång intervju med magasinet OneOnOne.
– Jag bär med mig en ledsamhet över att ingen hörde av sig efteråt. Det gör att jag inte har samma sorts känslor för klubben som jag hade tidigare, säger Jörgen Jönsson.

Jörgen Jönsson gjorde under sin aktiva karriär 13 säsonger, 609 matcher och 466 poäng i FBK-tröjan. Efter att ha lagt skridskorna på hyllan blev han assisterande tränare, assisterande sportchef och sedermera även sportchef i Färjestad. En roll som han efter ett knappt år hoppade av till mångas förvåning.

I en intervju i det senaste numret av magasinet OneOnOne, som också finns att läsa på oneonone.se, talar Jönsson nu ut om den tuffa tiden. Han berättar att kravet på ständig tillgänglighet till slut knäckte honom.
– Det fanns en sorts stolthet hos mig att jag skulle klara allt. Jag har alltid bidragit med mycket inom hockeyn och som spelare hänger det alltid på dig. Det tog jag med mig in i sportchefsrollen. Men till slut gick det inte längre. De sista veckorna funderade jag bara på hur jag skulle ta mig ur allting.

INGEN HJÄLP
När Jönsson blickar tillbaka på den tuffa perioden menar han att det inte kom någon hjälp från FBK-håll.
– Jag tror att de märkte. Det måste ha varit uppenbart att jag inte mådde bra. Men de hade nog en sån respekt för min roll som sportchef, så därför sa de ingenting, säger Jönsson till OneOnOne.

När han väl slutade som sportchef var det inte heller någon i föreningen som hörde av sig för att fråga hur han mådde.
– Jag bär med mig en ledsamhet över att ingen hörde av sig efteråt. Det gör att jag inte har samma sorts känslor för klubben som jag hade tidigare. Förut gjorde jag saker i lojalitet mot klubben. Då gjorde jag allt för Färjestad. Men det gör jag inte längre. Nu gör jag det för min egen skull. Och för grabbarnas. Det är mer egoistiska känslor som styr.

TRÄNAR POJKLAG
I dag arbetar Jörgen Jönsson som konsult, samtidigt som han tränar FBK:s pojklag med spelare födda 2000.
– Det är verkligen skitkul. Och jag gillar känslan jag får av att lära ut hockey. Men det är den lägsta åldersnivån jag kan tänka mig att hålla på med. Om de är yngre handlar det mer om lära sig grunderna. Nu kan jag ändå lära dom taktik och hur det funkar ute på isen, säger han.

Men sviterna från den tuffa perioden som sportchef sitter fortfarande i.
– Det första halvåret var upp och ner hela tiden. Och det finns fortfarande stunder när alla jobbiga känslor faller över mig. Då känner jag: ”hur fan kunde det bli så här och vad ska jag göra med min framtid”. Sen har jag nog fortfarande inte kommit tillbaka till vem jag var innan. Men det börjar närma sig. Det finns småsaker hos mig själv som jag stör mig på. Till exempel hur jag förhåller mig till andra människor. Ibland isolerar jag mig. Jag kan inte sätta ord på vad som inte stämmer. Egentligen är jag ju inte nån grubblare, säger Jörgen Jönsson till OneOnOne.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch