Sök
Nyheter
Djurgården U16-mästare efter guldminuter: ”Har inte riktigt förstått vad vi gjort”

Två minuter och 22 sekunder i inledning av andra perioden. Det var vad Djurgården behövde för att säkra guldet i U16-SM.
Resultatet skrev tillslut till 6-3 och en av guldhjältarna var tvåmålsskytten Hugo Leufvenius.
– Jag tror inte man riktigt har förstått vad vi gjort. Så skönt att vi avslutar säsongen på bästa sätt, säger Hugo Leufvenius till Juniorbloggen efter matchen.

Det som på förhand kändes som en öppen historia mellan Modo och Djurgården blev snabbt det omvända.
Hugo Leufvenius gav Djurgården ledning på straff i en första period som mest präglades av nervositet och hög anspänning från båda lagen. I andra perioden kom så minuterna som skulle avgöra matchen. Under drygt två och halv minuter gick Djurgården från 0-1 till 0-4 och matchen var avgjord.
– Vi kände att Modo var lite deppiga så vi sa att vi skulle börja andra perioden med stenhård press på backarna och målvakten. Sen så satte vi allt, säger Leufvenius som efter matchen blev utnämnd till MVP i slutspelet.

”STARKAST HÄR OCH NU”
Trots en tidig reducering till 1-5 i tredje perioden och ett tappert försök kunde Modo inte förmå sig att vända på det stora underläget från andra perioden.
För Djurgården var det guldet säsongens första stora triumf efter att fallit på målsnöret i bland annat Tibro Trophy och Scandinavium Cup.
Nu gjorde man säsongen kanske bästa match och kan välförtjänst titulera sig U16-mästare.
– Vi har gjort två bra grymma finaler i Tibro och Scandinavium där vi kände att vi var med och stundtals bättre. Men det här var målet, gruppen skulle vara som starkast här och nu, säger tränaren Mattias Zackrisson.

”ETT GÄNG KOMPISAR”
Guldet är föreningens första ungdomsmedalj sedan 2012 då det även blev guld. Då hettehjältarna bland annat Adrian Kempe, Andreas Englund och Linus Söderström – nu är gruppen den stora hjälten.
– Det är en grupp som har vunnit det här. De ställer upp för och lär varandra. Det här är ett gäng kompisar, de umgås på loven, de umgås när de har ledigt. Det finns inga grupperingar, det finns en grupp, avslutar Mattias Zackrisson.

 

Den här artikeln handlar om: