Sök
Nyheter
Lundin sköt Djurgården till final: ”Det blir en ny U16-final”

Med två mål och fyra poäng sköt Albin Lundin Djurgården till SM-final mot Frölunda.
För tre år sen möttes lagen i finalen i U16-SM. Då vann Djurgården med 3-1 – nu hoppas laget på en repris.
– Det blir en ny U16-final, säger Albin Lundin till Juniorbloggen.

NYKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Säsongen 2011-2012 dominerade Djurgården U16-säsongen. Laget dominerade slutspelet och spelade hem guldet efter åtta vinster av åtta möjliga med den imponerande målskillnaden på 49-9.
Då var det Frölunda som stod för motståndet i finalen. Imorgon väntar samma lag – och faktum är ungefär tio spelare i vardera lagen var med i finalen för tre år sen.
– Det skulle såklart betyda jättemycket att vinna ett guld igen. Vi hann prata lite inne i omklädningsrummet om att det blir Frölunda igen, säger Lundin efter matchen.

STORA, STABILA, STARKA
Sedan guldet i U16 har Djurgården dock haft det svårt att ta några fler medaljer. Laget var framme i semifinal i U18 i fjol men fick se sig besegrade i semifinalen såväl som i bronsmatchen.
– Vi schabblade bort det förra året i J18 men nu känner vi att vi kan gå hela vägen, säger Albin Lundin.

En av Djurgården stora styrkor i det här slutspelet har varit försvaret. I och med intåget av SHL-rutinerade backarna Andreas Englund och Adam Ollas Mattsson och sedan även Wilhelm Westlund som anslöt efter Vita Hästens uttåg har lagets svagaste del vänts till den starkaste – något Lundin också påpekar.
– Vår defensiv är vår styrka. Vi är stora, stabila och starka och det ska och gör ont att komma in framför vårt mål.

Som sista utpost i det där försvaret står målvakten Robin Jensen. Jensen som med tanke på hur säsongen artat sig har fått kliva ut ur skuggan av JVM-målvakten och klubbkamraten Linus Söderström och nu alltså har chansen kröna en redan lyckad säsong med ett SM-guld.
– Jag har fått större självförtroende ju mer jag har spelat vilket har gjort att jag vuxit mer och mer, så det har varit perfekt för mig, berättar Robin Jensen.

Vad hade det betytt att leda laget till ett SM-guld imorgon?
– Att vinna ett guld med sitt juniorlag är det mäktigaste man kan göra under sin juniorkarriär så det hade varit fantastiskt.

 

Den här artikeln handlar om: