Sök
Nyheter
Revanschsugna efter guldmissen: ”Fjolårets förlust ger extra krydda”

Förra året fick de se guldet rinna ur fingrarna efter straff-förlusten mot Modo i J18-finalen. Ett år äldre och med ett års mer rutin ska de nu bärga den där guldmedaljen – fast denna gång i J20.
– Fjolårets förlust ger extra krydda till i år. Många i laget var med i fjol och jag tror det blir en motivationsfaktor, säger Linköpings Daniel Håkansson.

Linköping har varit en av J20:s stora giganter i år. Laget vann först J20 SuperElit södra och lyckades sedan även gå att vinna J20 SuperElit Top10.
Självförtroende är på topp i laget men alla seriesegrarna till trots ligger fjolårets finalförlust mot Modo i J18-finalen i bakhuvudet och skaver – något de ska ändra på i år
– Det var otroligt tungt att förlora finalen förra året, speciellt på straffar, säger Daniel Håkansson.
– Men i år har vi visat att vi kan slå alla lag och spelar vi som vi ska har vi goda möjligheter att vinna, fortsätter han.

VILL VINNA FÖR 95:ORNA
I det långa loppet av en hockeykarriär betyder det där JSM-guldet inte så mycket resonerar Daniel. Men förutom vilja att revanschera sig från förra årets finalförlust ser han det som det bästa sättet att fira av de spelare som nu lämnar juniorhockeyn för att bli seniorer.
– Det skull betyda mycket att vinna ett guld speciellt när man varit så nära men sen vill man vinna för alla 95:orna som gör sina sista matcher. Det hade varit kul för dem att få avsluta med ett guld.

”VI HAR EN RIKGIT BRA MÅLVAKT”
Linköping ställs i sin semifinal mot Frölunda. Ett Frölunda har gått från klarhet till klarhet sedan tränarbytet i januari. Men även om det är en tuff match som väntar tror Daniel att laget lärt sig en hel del från fjolårets finalspel samtidigt som man har en stark tro på sig själva.
– Det är bara en match istället för tre så det gäller att vi är med från början.
– Men vi har en riktigt bra målvakt i Erik Källgren och sen har vi en bra bredd. Andra lag kanske har en bättre spets men vi har en jämnare trupp. På så sätt kan vi gå runt på mer folk och bara mala ner motståndet, avslutar han.

 

Den här artikeln handlar om: