Sök
Nyheter
Historien upprepade sig – Djurgården svenska mästare

Finalseger över Frölunda. 3-1. Mål i öppen bur.
Historien från U16-finalen upprepade sig när Djurgården vann J20-guld.
Nu som då var det vild glädje när slutsignalen ljöd.
– Det är så klyschigt det kan bli men det är svårt att sätta ord på vad vi gjort, säger matchvinnaren Jacob Ericsson till Juniorbloggen.

NYKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
J20-finalen mellan Djurgården och Frölunda blev så nära en kopia man kan komma av på U16-finalen för tre år sedan. Det som till en början såg ut att bli en målkavalkad efter en rivstartat två mål inom loppet av 21 sekunder utvecklades snabbt till en kamp mellan två defensivt skickliga lag.

Djurgården gjorde visserligen 2-1 i början av andra perioden genom Jacob Ericsson men det var först när Erik Palm kunde valla in 3-1 i öppet mål med 29 sekunder kvar av matchen som Djurgårdsspelarna vågade jubla. En makalös avslutning på en säsong som började katastrofalt.
– Vi började försäsongen med att åka på torsk mot 98-landslaget. Sen var det gamla kompisar till mig som sa att vi skulle åka ur i år. Men nu står vi här och det är helt underbart, säger Ericsson.

”TRÄNING OM EN VECKA IGEN”
SHL-backen Andreas Englund var med senast det begav sig för tre år sen. Trots att han inte tillhört truppen på hela säsongen visste han vad som krävdes när han kom ner.
– Vi har en otroligt tight grupp där alla krigar för varandra. Efter matcherna kan vi kolla varandra i ögonen och veta att alla har gjort allt. Har man det så då blir det bra, säger han.

Guldet var en perfekt avslutning på en säsong som annars blev lite för kort för Englunds smak.
– Det var en snöplig avslutning på säsongen med a-laget. Därför är det grymt skönt att få komma ner hit och få avsluta säsongen på det här sättet. Nu blir det lättare att köra sommarträningen, säger han.

Hur ska ni fira?
– Jag vet inte riktigt hur firandet blir. Vi tar det som det kommer, säger Englund och tillägger leendes.
– Men det är träningen om en vecka igen

 

Den här artikeln handlar om: