K-G Stoppel och Joakim Eriksson på dagens presskonferens.
SHL

Fyra nya spelare till Djurgården

ANNONS

Robin Press, Linus Hultström, Tomi Sallinen och Matt Anderson. De är Djurgårdens fyra första nyförvärv inför kommande säsong. Dessutom kliver Joakim Eriksson in i en ny roll med titeln strategisk sportchef.
– Vårt lagbygge är inte komplett men vi har kommit väldigt väldigt långt, sade Joakim Eriksson på dagens presskonferens.

Djurgården lyckades hänga kvar i sin första säsong tillbaka i SHL och slutade på nionde plats i tabellen, innan det blev uttåg i play in-serien mot Luleå.
– Vi gick in i säsongen med ett som vi visste väldigt karaktärsstarkt lag men också väldigt oerfaret lag. När vi summerar säsongen så kan vi nog vara väldigt nöjda resultatmässigt att vi klarade att hålla oss kvar trots alla experter som sa att vi skulle komma toksist, sade K-G Stoppel på Djurgårdens presskonferens i dag.

I dag presenterade klubben ett par nyheter inför kommande säsong. Joakim Eriksson, som la skridskorna på hyllan efter säsongen, kommer att kliva in i en ny roll med titeln ”strategisk sportchef”. Huvuduppdragen är ansvar för kontraktering, byggande av lag och ledarstab för att hitta en långsiktig struktur.
– Det blir extremt roligt och utmanande att ta sig an uppgiften, sade Joakim Eriksson på klubbens presskonferens.

FYRA SPELARE IN
Dessutom offentliggjorde Djurgården sina fyra första nyförvärv inför kommande säsong i SHL: Robin Press, Linus Hultström, Tomi Sallinen och Matt Anderson.

20-årige backen Robin Press har skrivit på för två år. Press kommer närmast från Södertälje där han under säsongen gjorde 30 poäng (13+17) på 51 matcher. Med sina 13 mål gjorde han flest av alla backar i HockeyAllsvenskan.
– Ett av de tillskotten som vi tänker oss offensivt sett. En rightare på blålinjen som kan användas i powerplay, sade Joakim Eriksson.

Linus Hultström, 22, som tillhörde Linköping från säsongen 2008/09, bytte klubb till Leksand under säsongen. Där blev det 33 poäng (10+23) på 48 matcher för backen. Nu är han klar för tre år i Djurgården.
– Vi har länge haft ögonen på Linus. Jag är mest förvånad att det tog så lång tid för honom att blomma ut, jag trodde att det skulle ske i Linköping, sade Joakim Eriksson.

TVÅ FORWARDS
26–årige Tomi Sallinen, som har skrivit på ett tvåårskontrakt, kommer också närmast från Leksand. Där gjorde han, som assisterande lagkapten, 36 poäng (19+17) på 54 matcher under den gångna säsongen. Han har innan dess spelat för finska Blues och gjort 125 poäng på 341 matcher i Liiga.
– En spelare som kommer ha en stor roll i vårt lagbygge kommande två säsonger. Han har både skicklighet och smartness att läsa spelet. Dessutom producerar han poäng och har internationell erfarenhet, säger K-G Stoppel till lagets hemsida.

Det fjärde nyförvärvet som klubben presenterade var det mest oväntade – Matt Anderson. Amerikanen har de två senaste säsongerna spelat i KHL där han producerat 55 poäng på 117 matcher. Han har dessutom gjort 207 poäng på 342 AHL-matcher. Kontraktet med Anderson gäller över kommande säsong.
– Han är en rightfattad tvåvägscenter, bra tekare, som vi fick upp ögonen för under säsongen när jag var i jakt på centrar. Vi hade en diskussion om att få över honom redan under säsongen men det gick inte att lösa då, säger K-G Stoppel till lagets hemsida.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL