Sök
Timrå IK
Dahlén hyllar tränaren efter succéflytt: ”Har varit fantastiskt för min utveckling”

Istället för J20 med HV71 blev det flytt till Timrå för Jonathan DahlénNär han nu börjar summerar säsongen gör han det med J18-brons, poängsuccé och spel med A-laget – och han hyllar tränaren Johan Thelin.
– Johan Thelin har varit helt fantastiskt för mig och min utveckling, säger Jonathan Dahlén till Juniorbloggen.

Jonathan Dahlén har upplevt en fantastisk säsong. Under sin första säsong som ordinarie i ett J20-lag lyckades han göra 50 poäng på 45 matcher och placerade sig med det på fjärde plats i J20 SuperElits poängliga.
Därtill sköt han Timrås J18 till ett brons i JSM och han har blivit uttagen till U18-VM – en anmärkningsvärd resa med tanke på hur han kände i början av säsongen.
– När jag kom hem till HV efter Ivan Hlinka hände det lite saker som gjorde att jag var tvungen att byta lag. Jag tappade mycket i självförtroende på grund av att jag inte visste hur jag stod rent konkurrensmässigt, berättar Dahlén.

FÖRTEGEN OM FLYTTEN
Han är förtegen om orsaken till flytten men det fråntar inte faktumet att flytten kan ha varit just vad han behövde. I Timrå har Jonathan utvecklats enormt – allt tack vare tilltron från tränarna.
– Jag har fått spela mycket och jag har fått otroligt mycket förtroende. När jag sedan fick vara med A-laget ett par matcher så stärkte det självförtroende.

Med succésäsongen i ryggen går han nu in i U18-VM med självförtroendet på topp. Backar vi bandet ett drygt år var Jonathan i färd med att debutera för landslaget. Det tog tid för honom att slå sig in men väl där han har varit en ledande poängspelare.

BILDAT KEDJA MED LÖÖKE & ÖLUND
Men istället för att hylla sin egen insats hyllar han hellre personerna runt omkring honom.
– Jag fick chansen i slutet av U17 på våren. 97:ornas landslagstrupp har varit densamma under en längre tid och den har varit svårt att ta sig in i. Men jag fick bilda kedja med Linus Ölund och Jens Lööke och de gjorde det väldigt enkelt för mig och sedan dess har det gått väldigt bra.

Målet till nästa säsong är självklart en plats i A-laget. Om det blir så får tiden utvisa men oavsett ser det ut att kunna bli en ny härlig juniorsäsong i Timrå. Många av spelarna som var med och tog brons i J18 kommer flyttas upp till J20 och kan laget spela som de gjorde i år kan Timrå-publiken se fram emot underhållande juniormatcher i Eon Arena.
– Det kommer bli många 97- och 98:or i J20-laget nästa säsong, nästan som det har sett ut i J18 nu under slutspelet, och med tanke på det så tror jag att vi har jättestort chans att gå långt även nästa år, avslutar Dahlén.

 

Den här artikeln handlar om: