Sök
Cristopher Nilstorp.
Växjö Lakers HC

Bakslaget – stjärnmålvakten missar kvällens SM-final

Växjö Lakers tvingas till en rockad på målvaktssidan i kvällens tredje finalmatch mot Skellefteå. Förstamålvakten Cristopher Nilstorp kommer inte till spel av hälsoskäl och ersätts av Stefan Steen. Den danske juniorlandslagsmålvakten Thomas Lillie backar i sin tur upp Steen.

Nilstorp byttes ut i den andra finalmatch i Växjö i tisdags. Då angav tränaren Sam Hallam att det berodde på att han ville väcka laget efter en dålig andraperiod där man släppt in två mål som lade grund för 0-3-förlusten. Den 31-årige målvakten, som blev Calder Cup-mästare med Texas Stars i AHL i fjol, hade bland annat släppt in ett oskymt skott från Rob Schremp som såg räddningsbart ut.

Stefan Steen kom till Växjö från just Skellefteå inför den här säsongen. Han gjorde sitt första slutspelsframträdande när han byttes i senaste finalmatchen. Då stoppade han tre skott under de dryga 18 minuter han gjorde i tredje perioden.

Den här artikeln handlar om: