Sök
Joakim Lundström
Nyheter

Erbjuds förlängning i Leksand: ”Jag kollar först och främst på utlandet”

Enligt uppgifter till hockeysverige.se har Joakim Lundström erbjudits en förlängning med Leksand. Målvakten själv medger att de har pratats vid – men att han helst vill ta en vända utomlands.
– Man vet ju inte hur många år till man håller på, säger Joakim Lundström till hockeysverige.se.

Efter tre raka SHL-säsonger och spel i Frölunda respektive Timrå stack Joakim Lundström inför säsongen 2013/14 över till KHL och Admiral Vladivostok. Men efter skadebekymmer fick Lundström lämna och avslutade istället säsongen i finska HIFK. Till årets säsong återvände han till Sverige för spel i Leksand men nu har kontraktet gått ut och i vanlig silly season-anda har ryktena tagit fart. Enligt uppgifter till hockeysverige.se har Lundström erbjudits en förlängning med Leksand.
– Vad jag förstår så ska de väl försöka få till någonting. Men jag vet inte, de håller väl på att sätta budgeten för fullt och så där, säger Joakim Lundström till hockeysverige.se.

Han medger dock att det har förekommit samtal mellan de båda parterna.
– Vi har haft kontakt från och till här efter säsongen. Jag hade ett möte med Tore (Jobs) också, han har sagt sin syn på det hela och jag har fått säga min syn på det hela.

Under den gångna säsongen fick Lundström till stor del spela andrafiol bakom Oscar Alsenfelt och han noterades endast för 14 SHL-matcher. Om det blir en fortsättning med spel i HockeyAllsvenskan och Leksand så är inte en ny roll som andremålvakt intressant.
– Jag ser inte mig själv som en andrekeeper i ett allsvenskt lag. Jag ska inte säga att jag är någon supermålvakt på det sättet men jag har spelat i elitserien i ganska många år och var så sent som i fjol i KHL och det gick jäkligt bra tills jag fick lämna på grund av skada. Så jag känner att jag har mer att ge på högsta nivån, säger Joakim Lundström.

VILL HELST UTOMLANDS

Den 31-årige målvakten menar dock att hans främsta alternativ är att komma utomlands igen.
– Vi har väl sagt hela tiden, även inför förra året, att jag vill utomlands de här sista åren. Man vet ju inte hur många år till man håller på. Jag kollar först och främst på utlandet men även Leksand då så klart, säger han.

Intresse finns också från utländska klubbar. Men den där höftskadan som han drog på sig under KHL-året ligger fortfarande och gnager.
– Vad jag förstår så ska det finnas intresse men folk har varit lite oroliga, jag förstår det också eftersom jag var skadad i fjol och opererade höften och det här året inte spelat så mycket som jag velat. Men det är lite konstigt, man undrar hur länge man ska bli straffad för en korrigering till det bättre som en sådan operation är.

Finns det intresse från andra svenska klubbar också?
– Ja, det har funnits intresse och det finns väl fortfarande vad jag förstår, men som jag sa så letar jag först och främst efter något utomlands och jag håller självklart kontakten med Leksand också. Men skulle det bli något konkret från en SHL-klubb så är det klart att det är intressant.

Men om det nu vankas spel i HockeyAllsvenskan, då är det i alla fall bara Leksand som gäller för Joakim Lundström.
– Leksand är ju det alternativet som finns om jag ska spela allsvensk hockey. Det var tidigt väldigt bra med alla runt omkring och det är kanske den bästa staden i Sverige att spela hockey i på grund av fansen runt omkring och intresset i staden. I allsvenskan är det Leksand som gäller, annars ska det till att det är en högre nivå, säger Joakim Lundström till hockeysverige.se.

Den här artikeln handlar om: