Sök
Detroitjubel
Tampa Bay

Nu är Detroit nära att fullborda skrällen: ”Nu ska vi avsluta den här serien”

Det var inte många som trodde på dem inför slutspelet, men nu är Detroit nära att överraskande nog slå ut Tampa Bay. Nattens 4-0-seger på bortaplan gör att man kan stänga serien på hemmaplan.
– Nu ska vi fortsätta spela så här, och avsluta serien, säger Henrik Zetterberg till nhl.com.

Tampa Bay har setts som en outsider till att nå Stanley Cup-finalen, medan Detroit inte fick speciellt många förhandstips. Men nu är svensklaget nära att slå favoriterna från Florida.

I natt höll man nollan på bortaplan, och har nu skaffat sig 3-2 i matcher. Därmed kan man avgöra i morgon natt, hemma i mytomspunna Joe Louis Arena.
– Vi har spelat väldigt bra, så vi behövde inte ändra så mycket till den här matchen. Nu ska vi fortsätta spela så här, och försöka avsluta serien, säger lagkaptenen Henrik Zetterberg.

Detroit vann med 4-0, efter att ha skjutit 1-0 sent i den första perioden, 2-0 sent i den andra, och de två avslutande målen sent i den tredje perioden.
– Vi måste fortsätta spela så här. Men man måste komma ihåg att inget lag har lyckats vinna två matcher i rad i den här serien ännu, säger coachen Mike Babcock och fortsätter:
– Men vi känner oss bra som lag just nu, och ser fram emot att få komma hem och spela igen.

Tampa nollades för andra gången i den här serien, och har hamnat i en knepig sits. Två raka vinster är ett måste, för att laget inte ska åka ut i den första slutspelsrundan för andra året i följd.
– Det är klart att det är tufft att vi inte lyckas göra mål. Det blir ju extra jobbigt för ett lag som är vana att göra mycket mål. Räknar man bort vårt övertidsmål i den förra matchen har vi gått mållösa från åtta av de nio senaste perioderna. Då är det tufft att vinna, säger Tampas coach Jon Cooper.

Jonathan Ericsson noterade två assistpoäng, medan Niklas Kronwall, Joakim Andersson och Henrik Zetterberg noterade en vardera.

Tampa Bay – Detroit 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)
Tampa Bay: –
Detroit: Riley Sheahan (2), Drew Miller (1), Pavel Datsiuk (3), Danny DeKeyser (1)

 

Den här artikeln handlar om: