Sök
BITSK KOMMENTAR. David Åslins övergång till Rögle fick Leksands sportchef Tore Jobs att reagera.
SHL

Agentens svar på kritiken: ”Det är tråkigt att Leksand hänger ut David så här”

Leksands sportchef Tore Jobs gick hårt åt forwarden David Åslin efter det blivit klart att han lämnar klubben för spel i SHL-nykomlingen Rögle. Det har fått Åslins agent Jacob Hedin att reagera.
– Det är ytterst beklagligt att man hänger ut David i det här läget där vi hela tiden har varit helt ärliga om att SHL är hans högsta prioritet, säger Hedin till hockeysverige.se.

Tidigare i dag blev det klart att David Åslin lämnar Leksand för spel i Rögle. Detta fick klubbens sportchef Tore Jobs att rikta kritik mot forwarden. I Leksand Live sa Jobs bland annat att han tycker att Åslin och hans representanter skött kommunikationen med Leksand på ett undermåligt sätt.
– Jag fick ett sms från hans agent att David Åslin kommer att skriva på för en SHL-klubb. David har sin fulla rätt att göra det. Men samtidigt, Leksand tar honom från Växjö när han i princip inte har fått vara med i laget och han kan göra sig ett namn i svensk hockey. Då tycker jag att man kan ha en dialog. Men det är den värld vi lever i och det är hans fulla rätt att göra.

Det här har fått David Åslins agent, Jacob Hedin, på A.M.A. Sports Agency att reagera:
– För det första tycker jag att det är ytterst beklagligt att man hänger ut David i det här läget där vi hela tiden har varit helt ärliga om att SHL är hans högsta prioritet. Det har jag talat om för Tore redan från dag ett då vi började diskutera Davids framtid, säger Jacob Hedin till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag meddelade Tore i fredags efter att jag pratat med David då han kom hem från sin semester att han inte kommer att vara kvar eftersom han kommer att välja ett av SHL-buden som han har fått. Något som Tore sa sig acceptera. Jag meddelade också Tore Jobs att jag skulle träffa en klubb under måndagen angående David. Tore fick till och med reda på vilken klubb det var och det var givetvis Rögle.
– Vi gjorde sedan klart med Rögle under måndagseftermiddagen. När David bestämt sig för Rögle fick jag inte tag i Tore på telefon. Därefter skickade jag mycket riktigt ett sms till honom för att egentligen bara bekräfta det jag hade sagt till honom på fredagen, men då var han inte klar för någon ny klubb.

Kunde ni ha skött det här på ett annat vis?
– Nej, vi har hela tiden varit öppna mot Tore om att Davids ambition är att vara kvar i SHL. Vi har egentligen inte gett något upphov till att det skulle ha ändrats under resans gång. Tore ville ha ett besked av mig under förra veckan hur David skulle göra för att Leksand ville komma vidare vilket han då som sagt fick i fredags.
– Om sedan Tore vill hänga ut David så tycker jag det är otroligt tråkigt för David eftersom det inte har gått till som det har lagts fram.

Fick David Åslin något konkret bud från Leksand?
– Ja.

Hur tänkte ni kring det budet?
– Det var givetvis jättesvårt för honom att ta ett beslut i och med att han är leksing i själ och hjärta. Men han är också hockeyspelare till yrket. Precis som han själv sa i en intervju så har man inte hur många år som helst på sig att spela på högsta nivå i sin karriär.
– Det jag tycker är mest beklagligt är att man målar upp en bild att Leksand gjorde David en tjänst som tog tillbaka honom. Det var inte bara Leksand som var och ryckte i David vid den aktuella tidpunkten. Han hade konkreta anbud från fler klubbar. Han tackade nej till dom förfrågningarna eftersom han ville tillbaka till Leksand.

Om man spelar ur ett lag ur SHL borde man inte vara kvar och försöka spela upp laget igen?
– Om jag vänder på frågan: om klubben har en spelare som ställt upp för klubben i många år men som man inte längre anser hålla måttet, kommer klubben då behålla honom bara för att vara snälla?
– Det här är ett arbete precis som allting annat. En hockeyspelare i Davids fas av karriären, ålder och CV-mässigt, måste titta på var han bedömer sig ha den bästa möjligheten att spela sin hockey och utvecklas bäst. Om vi då pratar i generella termer så är en förstaliga bättre än en andraliga för en spelare i Davids del av karriären.
– Jag tycker att det är tråkigt att man ska hänga ut David som gjort sitt yttersta för att den här degraderingen inte skulle hända. Leksand målar ju upp en bild av att dom i princip lyfte upp honom från avgrunden när han valde att återvända från Växjö vilket är helt felaktigt då han som sagt hade flera andra bud. Det var snarare så att när Leksand kallade så kom David för han ville ställa upp för klubben. Dessutom var Tore inte involverad i den övergången över huvud taget så han har ingen insyn i hur saker och ting låg till vid den aktuella tidpunkten för Davids övergång från Växjö till Leksand. Det var jag och Tommy (Salo) som löste allting.
– Är det så att Tore har någon kritik att framföra om David så borde den framföras till mig eller David, vilket han inte har gjort. Om han vill gå den massmediala vägen så får jag också bemöta kritiken den vägen.

Den här artikeln handlar om: