Sök
BITSK KOMMENTAR. David Åslins övergång till Rögle fick Leksands sportchef Tore Jobs att reagera.
SHL

Agentens svar på kritiken: ”Det är tråkigt att Leksand hänger ut David så här”

Leksands sportchef Tore Jobs gick hårt åt forwarden David Åslin efter det blivit klart att han lämnar klubben för spel i SHL-nykomlingen Rögle. Det har fått Åslins agent Jacob Hedin att reagera.
– Det är ytterst beklagligt att man hänger ut David i det här läget där vi hela tiden har varit helt ärliga om att SHL är hans högsta prioritet, säger Hedin till hockeysverige.se.

Tidigare i dag blev det klart att David Åslin lämnar Leksand för spel i Rögle. Detta fick klubbens sportchef Tore Jobs att rikta kritik mot forwarden. I Leksand Live sa Jobs bland annat att han tycker att Åslin och hans representanter skött kommunikationen med Leksand på ett undermåligt sätt.
– Jag fick ett sms från hans agent att David Åslin kommer att skriva på för en SHL-klubb. David har sin fulla rätt att göra det. Men samtidigt, Leksand tar honom från Växjö när han i princip inte har fått vara med i laget och han kan göra sig ett namn i svensk hockey. Då tycker jag att man kan ha en dialog. Men det är den värld vi lever i och det är hans fulla rätt att göra.

Det här har fått David Åslins agent, Jacob Hedin, på A.M.A. Sports Agency att reagera:
– För det första tycker jag att det är ytterst beklagligt att man hänger ut David i det här läget där vi hela tiden har varit helt ärliga om att SHL är hans högsta prioritet. Det har jag talat om för Tore redan från dag ett då vi började diskutera Davids framtid, säger Jacob Hedin till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag meddelade Tore i fredags efter att jag pratat med David då han kom hem från sin semester att han inte kommer att vara kvar eftersom han kommer att välja ett av SHL-buden som han har fått. Något som Tore sa sig acceptera. Jag meddelade också Tore Jobs att jag skulle träffa en klubb under måndagen angående David. Tore fick till och med reda på vilken klubb det var och det var givetvis Rögle.
– Vi gjorde sedan klart med Rögle under måndagseftermiddagen. När David bestämt sig för Rögle fick jag inte tag i Tore på telefon. Därefter skickade jag mycket riktigt ett sms till honom för att egentligen bara bekräfta det jag hade sagt till honom på fredagen, men då var han inte klar för någon ny klubb.

Kunde ni ha skött det här på ett annat vis?
– Nej, vi har hela tiden varit öppna mot Tore om att Davids ambition är att vara kvar i SHL. Vi har egentligen inte gett något upphov till att det skulle ha ändrats under resans gång. Tore ville ha ett besked av mig under förra veckan hur David skulle göra för att Leksand ville komma vidare vilket han då som sagt fick i fredags.
– Om sedan Tore vill hänga ut David så tycker jag det är otroligt tråkigt för David eftersom det inte har gått till som det har lagts fram.

Fick David Åslin något konkret bud från Leksand?
– Ja.

Hur tänkte ni kring det budet?
– Det var givetvis jättesvårt för honom att ta ett beslut i och med att han är leksing i själ och hjärta. Men han är också hockeyspelare till yrket. Precis som han själv sa i en intervju så har man inte hur många år som helst på sig att spela på högsta nivå i sin karriär.
– Det jag tycker är mest beklagligt är att man målar upp en bild att Leksand gjorde David en tjänst som tog tillbaka honom. Det var inte bara Leksand som var och ryckte i David vid den aktuella tidpunkten. Han hade konkreta anbud från fler klubbar. Han tackade nej till dom förfrågningarna eftersom han ville tillbaka till Leksand.

Om man spelar ur ett lag ur SHL borde man inte vara kvar och försöka spela upp laget igen?
– Om jag vänder på frågan: om klubben har en spelare som ställt upp för klubben i många år men som man inte längre anser hålla måttet, kommer klubben då behålla honom bara för att vara snälla?
– Det här är ett arbete precis som allting annat. En hockeyspelare i Davids fas av karriären, ålder och CV-mässigt, måste titta på var han bedömer sig ha den bästa möjligheten att spela sin hockey och utvecklas bäst. Om vi då pratar i generella termer så är en förstaliga bättre än en andraliga för en spelare i Davids del av karriären.
– Jag tycker att det är tråkigt att man ska hänga ut David som gjort sitt yttersta för att den här degraderingen inte skulle hända. Leksand målar ju upp en bild av att dom i princip lyfte upp honom från avgrunden när han valde att återvända från Växjö vilket är helt felaktigt då han som sagt hade flera andra bud. Det var snarare så att när Leksand kallade så kom David för han ville ställa upp för klubben. Dessutom var Tore inte involverad i den övergången över huvud taget så han har ingen insyn i hur saker och ting låg till vid den aktuella tidpunkten för Davids övergång från Växjö till Leksand. Det var jag och Tommy (Salo) som löste allting.
– Är det så att Tore har någon kritik att framföra om David så borde den framföras till mig eller David, vilket han inte har gjort. Om han vill gå den massmediala vägen så får jag också bemöta kritiken den vägen.

Idag 17:30
Karlskrona HK - Södertälje SK
1 1.93
X 4.20
2 3.25
Idag 21:00
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks
1 1.96
X 4.10
2 3.30
Idag 23:00
Florida Panthers - San Jose Sharks
1 2.07
X 4.10
2 3.05
Måndag 01:00
Vegas Golden Knights - New York Rangers
1 1.74
X 4.50
2 4.00
Måndag 01:00
Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes
1 2.45
X 4.10
2 2.50
Måndag 02:00
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres
1 1.93
X 4.30
2 3.30
Måndag 19:00
Västerviks IK - Södertälje SK
1 2.04
X 4.25
2 3.00
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten